Φάμελλος σε Μητσοτάκη για πυρκαγιές: Αφήσατε τη χώρα αθωράκιστη

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά την πρωτολογία του στη συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές.

Αρχικά, αφού εξέφρασε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ συλλυπητήρια για όλα τα θύματα «του φετινού τραγικού καλοκαιριού», τόνισε ότι «είναι ανήκουστο ότι φτάσαμε ξανά σε μια

συζήτηση, γιατί έχουμε ανήκουστες, ανυπολόγιστες και αναντίστρεπτες ζημιές, ζωές, περιβάλλον, προστατευόμενες περιοχές, βασικές υποδομές, εμβληματικά οικοσυστήματα, όπως η Δαδιά και η Πάρνηθα, κινδύνεψαν πόλεις, πρωτεύουσες νομών, εκκενώθηκε το μεγαλύτερο περιφερειακό νοσοκομείο στη βόρεια Ελλάδα, ανατινάχθηκε αποθήκη πυρομαχικών, κινδύνευσαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

«Σήμερα διανύουμε τη 13η μέρα της φωτιάς στον Έβρο και τη Ροδόπη», τόνισε σημειώνοντας ότι «εξελίσσεται η μεγαλύτερη σε έκταση πυρκαγιά της Ευρώπης την τελευταία 20ετία» και «σήμερα κινδυνεύει ο τελευταίος εναπομείνας πυρήνας του δάσους της Δαδιάς, γιατί ο κεντρικός πυρήνας καταστράφηκε, με τα προστατευόμενα μοναδικά είδη των αρπακτικών πτηνών». Ανέφερε ότι έλαβε μηνύματα αγωνίας από τους επιστήμονες του πεδίου που «λένε ότι δεν έχουν την απαραίτητη υποστήριξη στην κατάσβεση».

«Εκθέτετε τη χώρα, την ασφάλεια των πολιτών. Περιμένουμε και τη λογοδοσία και την ευθύνη», πρόσθεσε.

«Μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης δεν υπάρχει χώρος και χρόνος ούτε για δικαιολογίες ούτε για συγνώμη, και δυστυχώς οι νέες εξαγγελίες δεν είναι αξιόπιστες γιατί τις έχετε κάνει 2-3 φορές», σημείωσε ο κ. Φάμελλος, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, για να προσθέσει: «Τώρα, εκ των υστέρων, θα κάνετε ό,τι μπορείτε για να αποφύγετε το πολιτικό κόστος, όμως δεν μπορείτε να εγγυηθείτε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».

Κλείνοντας, ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Μπορείτε να να εξασφαλίσετε ότι στη χώρα μας θα υπάρχει πρόοδος και όχι ανασφάλεια; Μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι θα ζούμε καλύτερα. Εμείς δεν θέλουμε μια ανασφαλή χώρα, θέλουμε της ασφάλειας και της προόδου».

ΦάμελλοςΠυρκαγιέςΕΛΛΑΔΑΒουλή
Keywords
Τυχαία Θέματα