Φινλανδία: Ένα παιδί νεκρό από πυροβολισμούς σε σχολείο–12χρονος ο δράστης

14:35 2/4/2024 - Πηγή: Reporter

Ένα παιδί ηλικίας 12 ετών έχασε τη ζωή του και δύο ακόμη συνομίληκοί του τραυματίστηκαν σοβαρά από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν νωρίτερα σε σχολείο στην πόλη Βάνταα, προάστιο της πρωτεύουσας Ελσίνκι, στη Φινλανδία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα, ως δράστης της επίθεσης συνελήφθη ένας 12χρονος, ενώ οι τοπικές αρχές κάλεσαν τους περαστικούς να μην πλησιάζουν στην περιοχή και τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, δίχως να ανοίγουν την πόρτα σε αγνώστους.

Σύμφωνα

με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το σχολείο έχει 800 μαθητές και 90 άτομα προσωπικό.

Ακόμη, γονείς είπαν στα φινλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι ο πυροβολισμός σημειώθηκε σε μια τάξη του σχολείου, που βρίσκεται βόρεια της πρωτεύουσας Ελσίνκι. Όπως και άλλα σχολεία της Φινλανδίας, τα παιδιά είχαν μόλις επιστρέψει στα μαθήματα στην περιοχή της Βάνταα, βόρεια της πρωτεύουσας, μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Ο Φινλανδός πρωθυπουργός Πέτρι Όρπο δήλωσε στο X ότι είναι «βαθιά σοκαρισμένος» με τους πυροβολισμούς.

Να σημειωθεί, πως στο σκανδιναβικό έθνος των 5,6 εκατομμυρίων, υπάρχουν περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια άδειες πυροβόλων όπλων και περίπου 430.000 κάτοχοι άδειας, σύμφωνα με το φινλανδικό υπουργείο Εσωτερικών. Το κυνήγι και η οπλοκατοχή έχουν μακρά παράδοση στην αραιοκατοικημένη χώρα της βόρειας Ευρώπης.

{https://twitter.com/nexta_tv/status/1775072339316572634}

«Άκουσα μια τρομερή κραυγή, παιδιά έτρεξαν στην αυλή», είπε αυτόπτης μάρτυρας

Αυτόπτης μάρτυρας που είδε εν μέρει το περιστατικό δήλωσε ότι εργαζόταν σε κοντινή απόσταση. Όπως υποστηρίζει, ένας πυροβολισμός ακούστηκε λίγο μετά τις 9:00.

«Δεν μπόρεσα να κάνω τη σύνδεση με πυροβολισμό. Στη συνέχεια ακούστηκε μια τρομερή κραυγή και μερικά παιδιά έτρεξαν στην αυλή. Χρειάστηκε να περάσουν ένα ή δύο λεπτά για να μπουν στο προαύλιο πολλά περιπολικά, ένα ασθενοφόρο», είπε.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος του IS Lauri Silvander, οι γονείς που έφτασαν στο σχολείο είναι σοκαρισμένοι. Ορισμένοι εξ αυτών ενημερώθηκαν ότι το παιδί τους είναι ασφαλές, αλλά άλλοι δεν έχουν πληροφορίες.

Τέλος, σύμφωνα με την αστυνομία, τα θύματα φέρουν τραύματα που χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη.

#Φινλανδία #ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ #σχολείο #δράστης
Keywords
Τυχαία Θέματα
Φινλανδία, –12χρονος,finlandia, –12chronos