ΦΠΑ: Ποια προϊόντα επιστρέφουν στο 24%, πού μονιμοποιείται το 13%

Αλλαγές σχετικά με τον ΦΠΑ σε διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2024, που κατατίθεται την Τρίτη στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να καταλήγει στη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στο 13% σε μεταφορές και τουρισμό. Δεν αποκλείεται μάλιστα και μονιμοποίηση του συγκεκριμένου συντελεστή.

Να θυμίζουμε ότι το 13% καλύπτει

τα εισιτήρια σε χερσαίες, θαλάσσιες ή εναέριες μεταφορές αλλά και τις χρεώσεις των ξενοδοχείων ή άλλου τύπου καταλυμάτων.

Στο τουριστικό πακέτο όπου στο τιμολόγιο διαμονής µε πρωινό ή με ημιδιατροφή επιβάλλεται ΦΠΑ 13%, στη διαμονή µε πλήρη διατροφή μόνο το 5% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 24% και το υπόλοιπο 95% επιβαρύνεται με 13% και στη διαμονή µε το σύστημα all inclusive στο 90% της ενιαίας τιμής επιβάλλεται ΦΠΑ με μειωμένο συντελεστή 13%.

Όσον αφορά τον μειωμένο ΦΠΑ 13% στον καφέ και στα ταξί, παρατείνεται έως το τέλος Ιουνίου 2024, με σκοπό να επανεξεταστεί εντός του νέους έτους.

Αντίθετα, στον υψηλότερο συντελεστή 24% φαίνεται ότι επιστρέφουν τα σερβιριζόμενα μη αλκοολούχα ποτά όπως οι χυμοί και τα αναψυκτικά.

Μονιμοποίηση του μειωμένου συντελεστή (13%) προωθείται και στις επιχειρήσεις πολιτισμού.

Αναλυτικά όσα προβλέπει ο προϋπολογισμός ΕΔΩ

#ΦΠΑ #ΕΛΛΑΔΑ #ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ #ΥΠΕΘΟ #ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ #Φορολογία #συντελεστές_ΦΠΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα