Γάζα: Εκατοντάδες οι νεκροί από τις ισραηλινές επιθέσεις

Για ακόμα μια ημέρα συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» στη Λωρίδα της Γάζας, με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει συνεχώς.

Τουλάχιστον 5.087 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις από τις 7 Οκτωβρίου, μεταξύ των οποίων 2.055 παιδιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, προσθέτοντας ότι 15.273 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το υπουργείο δήλωσε ότι 436 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά χτυπήματα τις τελευταίες

24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων 182 παιδιών.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας είπε ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, πολλοί από τους οποίους είναι παιδιά. «Τα νοσοκομεία έχουν χάσει την ικανότητα περίθαλψής τους και οι ιατρικές ομάδες περιθάλπουν τους τραυματίες με πολύ περιορισμένες δυνατότητες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ashraf Al-Qidra.

Τρίτο κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας διέσχισε το πέρασμα της ΡάφαΣτο μεταξύ, ένα τρίτο κομβόι φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια διέσχισε σήμερα (23/10) το πρωί το πέρασμα της Ράφα, προερχόμενο από την Αίγυπτο και με κατεύθυνση την πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας. Η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της Ράφα ξεκίνησε το Σάββατο ύστερα από διαμάχες για τις διαδικασίες επιθεώρησης των προμηθειών και βομβαρδισμούς στη μεθόριο από την πλευρά της Γάζας που είχαν ως αποτέλεσμα μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας να παραμείνει εγκλωβισμένο στην Αίγυπτο. ΓάζαΝΕΚΡΟΙπόλεμοςΙσραήλ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γάζα, Εκατοντάδες,gaza, ekatontades