Γενική απεργία: «Ρολά» σε μετρό, Δημόσιο και τράπεζες

Μεγάλη πανελλαδική απεργία προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ ανήμερα της πρώτης επετείου για την τραγωδία των Τεμπών (28/2) και την ακολούθησαν σωματεία από πάρα πολλούς επαγγελματικούς κλάδους. Δείτε ποιοι κλείνουν ρολά την Τετάρτη (28/2) και πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς.

Μετρό, ΗΣΑΠ,

Τραμ, Προαστιακός

Στην απεργία συμμετέχουν 7 σωματεία εργαζομένων των μέσων σταθερής τροχιάς, επομένως, η Αθήνα θα παραμείνει για 24 ώρες χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) και Τραμ.

Η 24ωρη απεργία στα ΜΜΜ επηρεάζει και τον Προαστιακό, σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών καθώς και των σωματείων εργαζομένων.

Όπως αναφέρουν τα σωματεία στο κοινό ανακοινωθέν τους, η απεργία αποφασίστηκε ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών.

Λεωφορεία – τρόλεϊ

Τα λεωφορεία και τα τρόλεΐ την Τετάρτη (28/02) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Άρα, θα κινούνται μόνο 9 π.μ. με 9 μ.μ. (Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα, η έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ., ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00).

Ταξί

Υπενθυμίζεται ότι τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν ανακοινώσει και οι οδηγοί ταξί, που είχαν απεργία και χθες (27/2).

Κανονικά οι πτήσεις

Αργά το βράδυ της Τρίτης, κρίθηκε παράνομη η 24ωρη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, έπειτα από προσφυγή της διοίκησης στη Δικαιοσύνη.

Οι πτήσεις επομένως θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση των AEGEAN και Olympic Air ενημερώνεται «το επιβατικό κοινό ότι σε συνέχεια απόφασης των αρμόδιων αρχών η παροχή υπηρεσιών ελέγχου εναερίου κυκλοφορίας δε θα ανασταλεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, οπότε το σύνολο των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου θα πραγματοποιηθεί κανονικά».

Δεμένα πλοία

Δεμένα αναμένεται να παραμείνουν τα πλοία που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν την Τετάρτη από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων. Η απεργιακή κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Τράπεζες

Απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 28 Φεβρουαρίου πήρε και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Η ΟΤΟΕ σημειώνει ότι όσο δεν ενισχύονται οι κλαδικές ΣΣΕ και δεν αποκαθίστανται πλήρως τα συλλογικά δικαιώματα, ακόμα και οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, δεν αρκούν και βέβαια αφορούν σε περιορισμένο κομμάτι των εργαζομένων.

Γιατροί

Δεκάδες είναι τα σωματεία των γιατρών που μετέχουν στην απεργία.

Αναλυτικά απόφαση για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις έλαβαν:

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ)

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ

Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν.Ε. Θριάσιο

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αλεξάνδρα (ΣΕΝΑ)

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Λέρου

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θήβας

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Χίου

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Καλύμνου

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πέλλας

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ημαθίας

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Σερρών

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Καρδίτσας

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Τρικάλων

Ένωση Γιατρών Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου Θήβας

Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου Λέρου

Σχολεία

Οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της 28ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοινώσεις της ΔΟΕ και της ΟΙΕΛΕ. Ωστόσο, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς αποτελεί επιλογή του κάθε δασκάλου ή καθηγητή να επιλέξει αν θα κάνει μάθημα ή όχι.

Ουσιαστικά, τα σχολεία θα λειτουργούν κανονικά, αλλά η ομαλή λειτουργία τους θα εξαρτηθεί από το πόσοι εκπαιδευτικοί θα αποφασίσουν να απεργήσουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΜΕ οι καθηγητές θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

#απεργία #Τέμπη #ΜΜΜ #Μέσα_μεταφοράς #σχολεια
Keywords
απεργια, μετρο, τραπεζες, απεργια μετρο, δημοσιο, μεσα μαζικης μεταφορας, σταση εργασιας, olympic air, ΑΔΕΔΥ, ησαπ, τραμ, προαστιακος, αθηνα, ηλεκτρικος, μμμ, επηρεάζει, μνήμη, λεωφορεια, ταξι, συμμετοχή, aegean, olympic, air, πειραιας, ελλαδα, οτοε, σσε, ειναπ, ψνα, θεσσαλονικη, σχολεια, δοε, οιελε, ολμε, τελη κυκλοφοριας, απεργια μμμ, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, απεργια ταξι, απεργια 1 δεκεμβριου, απεργια αδεδυ, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, μνήμη, δοε, εξοδος, ολμε, οτοε, πειραιως, πτησεις, σσε, ψνα, aegean, olympic air, olympic, αλεξανδρα, αφορμη, βραδυ, δειτε, δρομολογια, επηρεάζει, λειτουργια, ληξη, ξημερωματα, οιελε, οχηματων, πλοια, πρωι, συνεχεια, συγκεντρωση, συμμετοχή, ωρες, air, δικαιωματα, κομματι, οδηγοι
Τυχαία Θέματα