Γιαμαρέλλου-Αντιγριπικό: Για ηλικίες κάτω των 60 αρκεί μία δόση μονοδύναμου

Για το αντιγριπικό μίλησε σε σημερινή συνέντευξή της η ομότιμη καθηγήτρια του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένη Γιαμαρέλλου, σημειώνοντας ότι δεν είναι για όλους.

«Το παλιό εμβόλιο που κάναμε μέχρι πέρσι ήταν ένα εμβόλιο το οποίο ανταποκρινόταν λιγότερο από 30% στα άτομα άνω των 50 κι αυτός είναι ο λόγος που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε να φτιάξει ένα καινούριο εμβόλιο, το οποίο είναι τέσσερις φορές ισχυρότερο», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ωστόσο,

το ενισχυμένο αυτό εμβόλιο αφορά μόνο όσους είναι άνω των 65 ετών. Πρέπει ο γιατρός να το συνταγογραφήσει», σημείωσε.

Στη συνέχεια, η ίδια προσδιόρισε τις ομάδες που πρέπει να εμβολιαστούν, τονίζοντας ότι το αντιγριπικό δεν είναι για όλους:

το υγειονομικό προσωπικό όλων των νοσοκομείωνόσοι εργάζονται σε εργοστάσια που υπάρχει συνωστισμός,οι νεοσύλλεκτοιοι καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς ηπατοπαθείς, πνευμονοπαθείς, καπνιστές, παχύσαρκοι, διαβητικοί καιόλοι οι ανοσοκατασταλμένοι.

Εκείνοι οι οποίοι θα κάνουν το μόνοδύναμο, όχι το τετραδύναμο, δηλαδή οι κάτω των 65 ετών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, μπορούν να πάνε στο φαρμακείο και χωρίς συνταγή να εμβολιαστούν, σημείωσε.

Τέλος, η ειδικός ανέφερε ότι «το ενισχυμένο μπορούν όλοι να το κάνουν αλλά κανείς δεν ξέρει εάν θα κουράσει το ανοσοποιητικό του» και τόνισε ότι «για κάτω των 60 η μία δόση του μονοδύναμου αρκεί».

Γιαμαρέλλουαντιγριπικό εμβόλιοΔΟΣΗ
Keywords
Αναζητήσεις
giamarellou-antigripiko-gia-ilikies-kato-ton-60-arkei-mia-dosi-monodynamou.htm
Τυχαία Θέματα
Γιαμαρέλλου-Αντιγριπικό,giamarellou-antigripiko