Γραμμή SOS 15900: 4.700 κλήσεις για περιστατικά βίας κατά γυναικών

Στη γραμμή SOS 15900 μπορούν να καλέσουν οι γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βίας και ήδη έχουν γίνει χιλιάδες κλήσεις.

Την γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνικοί/ές επιστήμονες που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας.

Η γραμμή SOS 15900 είναι πανελλαδικής εμβέλειας, 24ωρης λειτουργίας 365 μέρες το χρόνο.

Με αφορμή το γεγονός ότι η 25η Νοεμβρίου έχει θεσπιστεί ως η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη είπε στο

Mega ότι «φέτος έχουμε δεχτεί 7.074 κλήσεις, από αυτές οι 4.700 ήταν για περιστατικά βίας».

Πολλά είναι τα θύματα κακοποίησης που φοβούνται να καταγγείλουν τους κακοποιητές τους, ωστόσο η κα. Ζαχαράκη τόνισε πως η γραμμή SOS 15900 παρέχει απόλυτη προστασία στα θύματα που καταγγέλλουν κακοποίηση, αλλά και σε όσους αντιλαμβάνονται πως κάποιος συνάνθρωπός τους κακοποιείται.

«Η λέξη είναι συνέργεια. Όλοι μαζί θα κάνουμε το πλέγμα προστασίας για κάθε άνθρωπο που κακοποιείται. Δεν υπάρχει καμία έκθεση ή αποκάλυψη στοιχείων. Επίσης, υπάρχει η σημαντική εξέλιξη του Panic Button, το οποίο από τον Μάρτιο που έχει ξεκινήσει το έχουν πατήσει πάνω από 120 γυναίκες», δήλωσε η υπουργός.

«Υπάρχουν 20 ξενώνες σε όλη την Ελλάδα, συμβουλευτικά κέντρα με ψυχολογική και δωρεάν νομική υποστήριξη, αλλά και εργασιακή. Να ξέρουν οι γυναίκες ότι δεν είναι μόνες», συμπλήρωσε.

#ΓΡΑΜΜΗ_SOS_15900 #κλήσεις #βία_κατά_των_γυναικών #Ζαχαράκη #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ_ΚΑΙ_ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ_ΣΥΝΟΧΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα