Η Deutsche Bank εξετάζει το ενδεχόμενο συρρίκνωσης του ΔΣ

Το ενδεχόμενο συρρίκνωσης του διοικητικού συμβουλίου εξετάζει η Deutsche Bank, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η τράπεζα με έδρα τη Φρανκφούρτη μπορεί να χρησιμοποιήσει την επικείμενη αποχώρηση του προέδρου Kαρλ φον Ρορ – ο οποίος είναι ο ένας από τους δύο προέδρους της τράπεζας

– ως ευκαιρία για να αναδιατάξει ορισμένες αρμοδιότητες του ανώτατου διοικητικού οργάνου της και να μειώσει τον αριθμό των μελών σε εννέα, από δέκα που είναι σήμερα, σύμφωνα με πηγές.

Μια τέτοια απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για να περιοριστούν οι δαπάνες, το οποίο περιλαμβάνει ένα νέο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας ενώ η Deutsche Bank συζητά επίσης πιο φιλόδοξους στόχους για τη μείωση του κόστους.

Ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Σέινγκ ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι θέλει να εντείνει την εξοικονόμηση πέραν του τρέχοντος στόχου των 2 δισ. ευρώ έως το 2025, μεταξύ άλλων μέσω περικοπών θέσεων εργασίας και μείωσης των χώρων γραφείων.

Η Deutsche Bank είναι πιθανό να αποφασίσει σχετικά με τη μείωση του διοικητικού συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα και θα μπορούσε να συζητήσει ορισμένες λεπτομέρειες του σχεδίου εξοικονόμησης όταν παρουσιάσει τα αποτελέσματα στις 27 Απριλίου, αναφέρουν οι πηγές.

Ένα μικρότερο διοικητικό συμβούλιο είναι ένα πιθανό αποτέλεσμα ακόμη και αν η τράπεζα αποφασίσει να διορίσει διάδοχο του φον Ρορ, ο οποίος έχει δηλώσει στην εταιρεία ότι θα αποχωρήσει όταν λήξει το συμβόλαιό του στα τέλη Οκτωβρίου. Η Handelsblatt ανέφερε νωρίτερα ότι η Deutsche Bank θέλει να αποφασίσει για τη διαδοχή του φον Ρορ αυτόν τον μήνα.

Η απόφασή του να παραιτηθεί ανακοινώθηκε την Τρίτη, αν και η Deutsche Bank δεν είπε ποιος θα τον διαδεχθεί. Θα παραιτηθεί επίσης από τον ρόλο του ως πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου του επενδυτικού βραχίονα της Deutsche Bank, DWS Group.

Deutsche BankBloombergδιοικητικό συμβούλιοΕκτελεστικό ΣυμβούλιοKΑΡΛ ΦΟΝ ΡΟΡΚΡΙΣΤΙΑΝ ΣΕΙΝΓΚ
Keywords
Τυχαία Θέματα