Η Fed «φρενάρει» τις ασιατικές αγορές, εκτός από την Κίνα

10:17 9/2/2023 - Πηγή: Reporter

Μικτά πρόσημα καταγράφηκαν την Πέμπτη (8/2) στα χρηματιστήρια της Ασίας, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν τους κινδύνους για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων στο μέλλον. Η Κίνα πάντως χάραξε το δικό της... ανοδικό δρόμο.

Στελέχη της Federal Reserve των ΗΠΑ επανέλαβαν ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τον κύκλο των αυξήσεων, γεγονός που δεν δημιουργεί ιδιαίτερη ευφορία

στις διεθνείς αγορές.

Παράλληλα, υπάρχουν και τα εταιρικά αποτελέσματα που σε κάποιες περιπτώσεις "βαραίνουν" τους δείκτες.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 0,53% στις 7.490,3 μονάδες, καθώς οι μετοχές της κορυφαίας εταιρείας παραγωγής ενέργειας της Αυστραλίας AGL Energy υποχώρησαν μετά τις ζημιές που ανακοίνωσε.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας έπεσε οριακά στις 27.584,35 μονάδες και ο Topix σκαρφάλωσε οριακά στις 1.985.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έκλεισε επίσης οριακά χαμηλότερα στις 2481,52 μονάδες και ο Kosdaq κέρδισε 0,59% και τερμάτισε στις 784,58 μονάδες.

Ανοδικά κινήθηκαν, πάντως, όλες οι κινεζικές αγορές την Πέμπτη, καθώς ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,2% και ο δείκτης Hang Seng Tech 2,43%. Στην ηπειρωτική Κίνα, το Shenzhen Component αναρριχήθηκε 1,64% υψηλότερα, ενώ το Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 1,17%.

Κινητήριος δύναμη για τα παραπάνω η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας (PBC) να διαθέσει εκ νέου κεφάλαια μέσω της ανοιχτής αγοράς, για την ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

ΚίναΗΠΑFEDασιατικές αγορές
Keywords
Τυχαία Θέματα