Η αισιοδοξία για τα ETF ανεβάζει τα κρυπτονομίσματα

Κέρδη καταγράφουν τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα την Τετάρτη (20/12), με το Bitcoin να έχει ξεπεράσει σταθερά τα 43.000 δολάρια

Εκπρόσωποι της BlackRock, του Nasdaq και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) συναντήθηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα για να συζητήσουν τις αλλαγές κανόνων που είναι απαραίτητες για την έγκριση spot Βitcoin ETF.

Ο κανόνας του Nasdaq θεσπίζει συγκεκριμένα

κριτήρια και ρυθμιστικές κατευθυντήριες γραμμές για την εισαγωγή και διαπραγμάτευση των μετοχών που βασίζονται σε εμπορεύματα στο χρηματιστήριο Nasdaq και περιγράφει λεπτομερώς τις απαιτήσεις για αρχική και συνεχή εισαγωγή, μαζί με μέτρα επιτήρησης και συμμόρφωσης για τη διασφάλιση της ακεραιότητας της αγοράς και την προστασία από δόλιες δραστηριότητες .

Σε άλλα νέα της αγοράς, ο εβδομαδιαίος όγκος συναλλαγών στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων της Κορέας έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το προηγούμενο έτος.

Τα κορεατικά χρηματιστήρια Upbit, Coinone, Bithumb και Korbit σημείωσαν ετήσιο υψηλό 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις αρχές Δεκεμβρίου. Πρόκειται για οκταπλάσια αύξηση από τον Σεπτέμβριο.

«Οι κορεατικές αγορές κυριαρχούνται από τα altcoins, τα οποία αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 80% του συνολικού όγκου και συνήθως παρατηρείται μεγαλύτερη αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας σε περιβάλλον αγοράς υψηλού κινδύνου», σύμφωνα με την Kaiko.

Μετά τις απώλειες του προηγούμενου διαστήματος, το Bitcoin έδειξε χθες να ξαναβρίσκει τον δρόμο του και άγγιξε τα 43.500 δολάρια την Τρίτη.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα δεν κατάφερε να διατηρήσει τη δυναμική του και βρέθηκε να πέφτει κάτω από τα 42.000 δολάρια ώρες αργότερα. Μέχρι στιγμής, όμως, έχει ανακτήσει σχεδόν όλες τις ημερήσιες απώλειές της και βρίσκεται πάνω από τα 43.000 δολάρια.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του έχει μειωθεί σε κάτι λιγότερο από 440 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά η κυριαρχία του έναντι των altcoins παραμένει ισχυρή σε ποσοστό άνω του 52%.

Όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει υποχωρήσει ελαφρώς, αλλά εξακολουθεί να είναι πάνω από το 1,6 τρισεκατομμύριο δολάρια στο CMC.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Βitcoin ενισχύεται 1,79% στα 43.674,36 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 0,84% στα 2.245,09 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ανεβαίνει 5,40% στα 78,80 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει άνοδο 1,58% στο 0,60068211 δολάριο.

Το Polkadot ενισχύεται 3,03% στα 7,04 δολάρια, το Dogecoin κερδίζει 0,15% στο 0,09177913 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει άνοδο 0,79% στο 0,00001039 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

#κρυπτονομίσματα #κρυπτονόμισμα #Bitcoin #ethereum
Keywords
Αναζητήσεις
i-aisiodoxia-gia-ta-etf-anevazei-ta-kryptonomismata.htm
Τυχαία Θέματα