Η Αθήνα μετρά αντίστροφα για τον τελικό του Conference League

Την τιμή και την ευθύνη να διοργανώσει τον τελικό του UEFA Europa Conference League 2024 θα έχει η Αθήνα, με τον τελικό της 29ης Μαΐου να διεξάγεται στις 22.00 στο γήπεδο της ΑΕΚ, την OPAP Arena.

100

ημέρες μας χωρίζουν πλέον από τη σημαντική ημέρα, με τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, να επαναλαμβάνει στη σχετική συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη τη Δευτέρα (19/2) στο Δημαρχιακό Μέγαρο τον στόχο του η Αθήνα να γίνει κορυφαίος αθλητικός προορισμός.

«O τελικός του UEFA Europa Conference League δεν είναι μόνο ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Είναι μια ευκαιρία να προβάλουμε την Αθήνα σε παγκόσμιο επίπεδο, να επιδείξουμε την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά, να ενισχύσουμε την τουριστική μας βιομηχανία και να επιβεβαιώσουμε την ικανότητα και την επιθυμία μας να φιλοξενούμε εκδηλώσεις παγκόσμιας κλάσης, βιώσιμες και προσβάσιμες σε όλους», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Δούκας διαβεβαίωσε ότι «ως Δήμος Αθηναίων, δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προσφέρουμε τη ζεστασιά της ελληνικής φιλοξενίας στους επισκέπτες, αναδεικνύοντας τη σύγχρονη όψη της Αθήνας, παράλληλα με την ιστορική της διάσταση».

Όπως είπε, στο πλαίσιο του μεγάλου γεγονότος, έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα πλούσιες αθλητικές δράσεις σε πολλές γωνιές της Αθήνας, με επίκεντρο την πλατεία Κοτζιά, με τους φιλάθλους και όχι μόνο να έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν και με το τρόπαιο.

Ο κ. Δούκας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, όπως την χαρακτήρισε.

Μπαλτάκος: Μέρα πολλαπλής τιμής

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Μπαλτάκος, έκανε λόγο για «μια μέρα πολλαπλής τιμής. Αρχικά για την Ελλάδα, και φυσικά για την Αθήνα και για το νέο Δήμαρχο κ. Δούκα, στον οποίον εύχομαι πλήρη ευόδωση κάθε έργου που έχει αναλάβει όπως και για τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κ. Τομπούλογλου».

Και τόνισε: «Είναι μέρα τιμής και για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη που δείχνει η UEFA στην ΕΠΟ γιατί η ομοσπονδία της χωράς διοργανώνει τον τελικό της διοργάνωσης. Είναι τιμή και για την ΑΕΚ και για τον κ. Μελισσανίδη που με αγώνες ετών κατάφεραν να δημιουργηθεί το γήπεδο, ώστε να εμπιστευτεί η UEFA την τέλεση του τελικού σε αυτό. Είναι τιμή και για μένα τον ίδιο ως πρόεδρος της ΕΠΟ γιατί η UEFA δεν συνηθίζει να κάνει λάθη. Για να αναθέσει τον τελικό σε μια ομοσπονδία πάει να πει ότι υπάρχει κάτι αξιόλογο. Είναι αξιόλογη η χώρα, η ομοσπονδία και ο δήμος. Προσωπικά, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την εξέλιξη αυτή και εύχομαι ο τελικός που θα διεξαχθεί σε 100 ημέρες να είναι αντάξιος των προσδοκιών αυτών».

Βρούτσης: Η Ελλάδα βροντοφωνάζει ότι επανέρχεται δυναμικά στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων

Για το μεγάλο γεγονός τοποθετήθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, που επεσήμανε ότι, με την ανάληψή του, «η Ελλάδα βροντοφωνάζει ότι επανέρχεται δυναμικά στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων».

Ο κ. Βρούτσης στάθηκε στο γεγονός ότι «η Αθήνα, η Νέα Φιλαδέλφεια, μαζί με το Λονδίνο (Γουέμπλεϊ, τελικός Champions League) και το Δουβλίνο (τελικός Europa League) θα είναι το κέντρο του ποδοσφαιρικού κόσμου τον ερχόμενο Μάιο».

Υπενθύμισε ότι, από το 1971, οπότε και η χώρα μας είχε αναλάβει την πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση, στο Στάδιο Καραϊσκάκη, με τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, ως και φέτος που θα φιλοξενήσει τον τελικό του Conference League, θα μετράει 8 σπουδαίους Ευρωπαϊκούς τελικούς. (Μάιος 1971, Καραϊσκάκη, τελικός Κυπέλλου Κυπελλούχων, Μάιος 1973, Καυτανζόγλειο, τελικός Κυπέλλου Κυπελλούχων, Μάιος 1983, ΟΑΚΑ, τελικός Κυπέλλου Πρωταθλητριών, Μάιος 1987, ΟΑΚΑ, τελικός Κυπέλλου Κυπελλούχων, Μάιος 1994, ΟΑΚΑ, τελικός Champions League, Μάιος 2007, ΟΑΚΑ, τελικός Champions League, Αύγουστος 2023, Καραϊσκάκη, τελικός Super Cup, Μάιος 2024, OPAP Arena, τελικός Conference League).

«Επιστρέφουμε δυναμικά ως οικοδεσπότες σπουδαίων ποδοσφαιρικών γεγονότων και πιστοποιούμε την εξωστρέφειά μας σε μεγάλα αθλητικά ραντεβού.

Οι υποδομές που έχουμε φτιάξει το επιτρέπουν, η ύπαρξη σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων υψηλών προδιαγραφών, ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός τους, το υψηλό επιπέδου εκπαίδευσης ανθρώπινο δυναμικό, η εμπειρία ικανών στελεχών, η έξωθεν καλή μαρτυρία μας από τη διοργάνωση διεθνών αθλητικών γεγονότων που απαιτούν τη φιλοξενία πολυάριθμων αποστολών, όπως το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος, οι Μεσογειακοί Παράκτιοι αγώνες, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα διαφόρων αθλημάτων, αποτελούν ένα ισχυρό διαβατήριο προσέλκυσης ακόμα περισσότερων διοργανώσεων. Παράσημο αποτελεί η επιλογή της UEFA να διοργανώσει εδώ τον τελικό του Conference League! Υποχρέωσή μας να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και να αναδείξουμε τις ικανότητές μας. 20 χρόνια μετά της διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και της κατάκτησης του Euro 2004, θέλουμε να φέρουμε την Ελλάδα ξανά μπροστά.



Λίγες εβδομάδες μετά, στη Γερμανία θα ξεκινήσει η γιορτή του Euro 2024, όπου ελπίζουμε να είναι παρούσα και η Εθνική μας, 20 χρόνια μετά εκείνον τον άθλο της. Εκατό μέρες, λοιπόν, πριν από τον τελικό της 29ης Μαΐου η Ελλάδα αποδεικνύει πως ο πήχης είναι πλέον ψηλά και όπως αρμόζει στη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τον αθλητισμό και τα Ολυμπιακά ιδεώδη θα δηλώνει εμφατικά “παρών” στα μεγάλα ραντεβού», επεσήμανε.

Ο κ. Βρούτσης επεσήμανε ότι ο πήχης μπορεί να είναι ψηλά, αλλά η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να τον περάσει, σημειώνοντας ότι έχουμε αποδείξει ότι «ενωμένοι ξεπερνάμε τις προκλήσεις».

Μάλιστα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η οργανωτική επιτυχία είναι εξασφαλισμένη, ευχήθηκε στον τελικό να φτάσουν οι δύο ομάδες μας που συνεχίζουν στον θεσμό, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ.

Ο κ. Βρούτσης έκανε και σύντομη αναφορά στον νέο αθλητικό νόμο, σημειώνοντας ότι αποτελεί «παράσημο για το ελληνικό κράτος».

Τομπούλογλου: Να καταπολεμηθεί το τέρας της οπαδικής βίας

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννης Τομπούλογλου, τόνισε τη μεγάλη σημασία της διεξαγωγής του τελικού στην Ελλάδα, εκφράζοντας την υπερηφάνεια του που «η πόλη μου θα ακουστεί για ακόμα μια φορά στα πέρατα του κόσμου, σε όλη την Ευρώπη, καθώς το ομορφότερο και πιο σύγχρονο γήπεδο της Ελλάδας φιλοξενεί τον τελικό του Conference League».

Τόνισε ότι «με βάση τις αντικειμενικές μας δυνατότητες, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, θα ξεπεράσουμε τον εαυτό μας ώστε να αποδεχθούμε καλοί οικοδεσπότες για τις δυο ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο και τους φιλάθλους τους. Ελληνική επινόηση είναι και ο Ξένιος Δίας, κι αυτό θέλουμε να το αποδείξουμε για μια ακόμα φορά στον μεγάλο τελικό του Μαΐου».

Οκ. Τομπούλογλου στάθηκε και στην ιδιαίτερη συγκυρία, καθώς φέτος συμπληρώνονται και 100 χρόνια από την οικοδόμηση της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και της ίδρυσης της ΑΕΚ, ενώ έκανε και ειδική αναφορά στα αιματηρά επεισόδια του περασμένου Αυγούστου όπου έχασε τη ζωή του φίλαθλος της ομάδας.

«Η πόλη μου δοκιμάστηκε σκληρά, όταν τον περασμένο Αύγουστο έγινε θέατρο σκληρών συμπλοκών με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος. Η νέα διοίκηση του Δήμου μας, είναι ολόψυχα και με κάθε πρόσφορο τρόπο στο πλευρό της Πολιτείας, της μεγάλης ΠΑΕ της πόλης μας, της ΑΕΚ και όλων των θεσμικών φορέων, προκειμένου να καταπολεμηθεί το τέρας της οπαδικής βίας και των αντικοινωνικών ταραχών σε αθλητικούς χώρους, όπου πρέπει να κυριαρχεί το Ωραίο, το Μεγάλο και το Αληθινό, το τρίπτυχο της Ολυμπιακής Ιδέας που κι αυτή είναι γέννημα της Ελλάδας», υπογράμμισε.

Το δικό του μήνυμα έστειλε μέσω βίντεο, καθώς πλέον είναι προπονητής του ΟΦΗ και υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις, ο πρεσβευτής του τελικού και Πρωταθλητής Ευρώπης το 2004, Τραϊανός Δέλλας.

Ευχαρίστησε την UEFA για την τιμή που του έκανε να τον επιλέξει ως πρεσβευτή του μεγάλου τελικού που γίνεται στη χώρα μας και ευχήθηκε να δούμε έναν πολύ καλό τελικό. «Πιστεύω ότι είμαστε καθόλα έτοιμοι να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να διοργανώσει μεγάλα παιχνίδια όπως ο τελικός του Europa Conference League», συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μεγάλο αθλητικό γεγονός θα συμμετάσχουν πάνω από 400 εθελοντές, με τις αιτήσεις να είναι ήδη ανοικτές.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

#Αθήνα #UEFA_CONFERENCE_LEAGUE #Δούκας #Δήμος_Αθηναίων #OPAP_Arena #ΑΕΚ #Τομπούλογλου #ΕΠΟ #Μπαλτάκος #Βρούτσης #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΠΑΙΔΕΙΑΣ,_ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ_ΚΑΙ_ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ #ΔΕΛΛΑΣ #Ποδόσφαιρο #ΔΗΜΟΣ_ΝΕΑΣ_ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣΝΕΑΣ_ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ #UEFA_EUROPA_CONFERENCE_LEAGUE #UEFA_EUROPA_CONFERENCE_LEAGUE_2024
Keywords
Αναζητήσεις
i-athina-metra-antistrofa-gia-ton-teliko-tou-conference-league.htm
Τυχαία Θέματα