Η ΕΚΤ αποκλείει μία πρόωρη μείωση των επιτοκίων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να αποφύγει τη μείωση των επιτοκίων πολύ νωρίς, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός και το πλήγμα στην ανάπτυξη εξακολουθεί να είναι σχετικά ευνοϊκό, υποστήριξαν την Παρασκευή τα «γεράκια» της ΕΚΤ, καθώς οι αγορές συνέχισαν να προωθούν τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων.

Σύμφωνα με το Reuters, οι επενδυτές σήμερα «βλέπουν» ως πιθανές

τις μειώσεις επιτοκίων 100 μονάδων βάσης για το επόμενο έτος, με την πρώτη να έρχεται πιθανώς τον Απρίλιο, μια μεγάλη αλλαγή σε σύγκριση με τα τέλη Οκτωβρίου, όταν η πρώτη μείωση προβλεπόταν τον Ιούλιο.

«Δεν θα ήταν συνετό να αρχίσουμε να μειώνουμε τα επιτόκια πολύ νωρίς», δήλωσε ο πρόεδρος της Bundesbank, Joachim Nagel, σε ομιλία του. «Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε την πολιτική μέχρι να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι θα επιστρέψουμε στη σταθερότητα των τιμών σε μόνιμη βάση», πρόσθεσε.

Απαντώντας στους επικριτές ότι η ΕΚΤ έχει ήδη «σφίξει» υπερβολικά την πολιτική της, ο Nagel είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό. «Η μείωση της συνολικής ζήτησης δεν σημαίνει απαραίτητα πρόκληση ύφεσης», είπε ο Nagel και συμπλήρωσε: «Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να αποφύγουμε μια σκληρή προσγείωση της οικονομίας».

#Reuters #Bundesbank #ΓΙΟΑΚΙΜ_ΝΑΓΚΕΛ #ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΚΕΝΤΡΙΚΗ_ΤΡΑΠΕΖΑ #επιτόκια #ΓΕΡΑΚΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
i-ekt-apokleiei-mia-proori-meiosi-ton-epitokion.htm
Τυχαία Θέματα