ifo: «Μέτριος» προορισμός η Γερμανία για την εγκατάσταση επιχείρησης

19:02 3/5/2024 - Πηγή: Reporter

Σε μια διεθνή σύγκριση των επιχειρηματικών τοποθεσιών, καθηγητές οικονομικών έδωσαν στη Γερμανία βαθμό μόλις 3,4 (σε μια κλίμακα από το 1 έως το 6, όπου το 1 είναι η καλύτερη βαθμολογία). Αυτό προκύπτει από το τελευταίο πάνελ οικονομολόγων του Ινστιτούτου ifo.

Βαθμό 3 έδωσε το 38% των ερωτηθέντων, το 20% έδωσε 2, το 17% 4 και το 20% 5. «Αυτό το κακό αποτέλεσμα είναι αρκετά ανησυχητικό για τη Γερμανία ως βιομηχανικό έθνος», λέει ο Niklas Potrafke, διευθυντής του ifo Center for Public Finance and Political Economy.

Οι ερωτηθέντες ανέφεραν τη γραφειοκρατία (87%), την τιμή της ενέργειας και τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών (73%) και την έλλειψη ψηφιοποίησης (67%) ως τις κύριες αδυναμίες της Γερμανίας. Μεταξύ των δυνατών σημείων της, οι ειδικοί ανέφεραν τους πολιτικούς θεσμούς (67 τοις εκατό), την εκπαίδευση και την κατάρτιση των εργαζομένων στη Γερμανία (53 τοις εκατό), καθώς και την ασφάλεια και τους χαμηλούς γεωπολιτικούς κινδύνους (43 τοις εκατό).

«Η βελτίωση της Γερμανίας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων απαιτεί μεταρρυθμίσεις. Αυτές περιλαμβάνουν τη μείωση της γραφειοκρατίας, την αύξηση των δημόσιων επενδύσεων στις υποδομές και την ψηφιοποίηση, καθώς και την προσαρμογή της ηλικίας συνταξιοδότησης στο προσδόκιμο ζωής», αναφέρει ο Potrafke.

Η έρευνα διεξήχθη από τις 16 έως τις 23 Απριλίου 2024, με τη συμμετοχή 180 καθηγητών οικονομικών επιστημών.

#Ifo #Ινστιτούτο_Ifo #Γερμανία #επιχείρηση #ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ_ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ #ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα