ΗΠΑ: Φοιτητής έπεσε θύμα απαγωγής κυβερνοεπίθεσης-Εξαπατήθηκαν δίνοντας $800.000 οι γονείς

17:31 2/1/2024 - Πηγή: Reporter

Το «θρίλερ» της εξαφάνισης ενός Κινέζου φοιτητή στις ΗΠΑ, μέλος προγράμματος ανταλλαγής, ολοκληρώθηκε καθώς βρέθηκε ζωντανός, αν και παγωμένος, στο Ρίβερντέιλ.

Ο Κάι Τζουάνγκ βρέθηκε «πολύ ψυχρός και φοβισμένος» σε μια σκηνή στην επαρχία της Γιούτα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Ρίβερντεϊλ.

Ο 17χρονος πιστεύεται ότι οδηγήθηκε στο να απομονωθεί έπειτα από χειραγώγηση των απαγωγέων. Στη συνέχεια οι γονείς του εξαπατήθηκαν και πλήρωσαν περίπου 80.000 δολάρια, πέφτοντας στην ουσία θύματα απάτης «κυβερνοαπαγωγής».

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο Κάι ήταν υπό τον έλεγχο των απαγωγέων από τις 20 Δεκεμβρίου, όταν αντιλήφθηκαν αστυνομικοί στο Πρόβο της Γιούτα να μεταφέρει εξοπλισμό κάμπινγκ. Εκείνη τη στιγμή, οι αστυνομικοί τον είχαν βοηθήσει να επιστρέψει στο Ρίβερντειλ, όπου ζούσε με μια οικογένεια υποδοχής, λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά του. Παρά ταύτα, δεν ανέφερε τυχόν απειλές τότε.

Το σχολείο ενημέρωσε την αστυνομία στις 28 Δεκεμβρίου, αφού είχε λάβει πληροφορίες από τους γονείς του στην Κίνα. Οι γονείς ανέφεραν ότι τους είχαν στείλει αίτημα λύτρων και μια φωτογραφία του γιου τους που δείχνει ότι είχε απαχθεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα θύματα απαγωγών στον κυβερνοχώρο πείθονται να απομονωθούν και μάλιστα βγάζουν φωτογραφίες για να φαίνεται ότι κρατούνται αιχμάλωτα παρά το γεγονός ότι οι απαγωγείς δεν είναι παρόντες. Αντίθετα, το θύμα παρακολουθείται μέσω Facetime ή Skype.

Τόσο το θύμα όσο και οι οικογένειές τους πιστεύουν ότι οι απαγωγείς θα προχωρήσουν σε εγκληματικές πράξεις εάν δεν συμμορφωθούν.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι απαγωγείς δεν ήταν μαζί με τον Κάι, η αστυνομία στη Γιούτα εξακολουθούσε να φοβάται για την ασφάλειά του, εξηγώντας ότι οι θερμοκρασίες του Δεκεμβρίου στην πολιτεία αποτελούσαν κίνδυνο να «παγώσει μέχρι θανάτου μέσα στη νύχτα».

Ο Κάι βρέθηκε τελικά περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια του Ρίβερντεϊλ, κοντά στο Μπρίγκαμ Σίτι, σε μια σκηνή χωρίς «καμία πηγή θερμότητας» την Κυριακή (31/12)

Είχε περιορισμένο φαγητό και νερό, μια θερμαντική κουβέρτα και έναν υπνόσακο - καθώς και πολλά τηλέφωνα που η αστυνομία υποπτεύεται ότι χρησιμοποιήθηκαν για την απαγωγή.

Μετά τη διάσωσή του, ο Κάι - ο οποίος υποβλήθηκε σε έλεγχο για υποθερμία - ζήτησε ένα «ζεστό τσιζμπέργκερ και να μιλήσει με την οικογένειά του.

#ΗΠΑ #ΚΙΝΕΖΟΣ_ΦΟΙΤΗΤΗΣ #κυβερνοεπίθεση #ΡΙΒΕΡΝΤΕΙΛ
Keywords
Αναζητήσεις
ipa-foititis-epese-thyma-apagogis-kyvernoepithesis-exapatithikan-dinontas-800000-oi-goneis.htm
Τυχαία Θέματα