ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε βοήθεια $95 δισ. σε Ουκρανία-Ισραήλ

Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε σε ψηφοφορία ένα νομοσχέδιο για εξωτερική βοήθεια ύψους 95,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία και το Ισραήλ, προετοιμάζοντας μια αναμέτρηση με τη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς ο πρόεδρος της Βουλής Μάικ Τζόνσον επέκρινε τη νομοθεσία.

Σύμφωνα με το CNN, το πακέτο εξωτερικής

βοήθειας περιλαμβάνει δισεκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη της Ουκρανίας και για βοήθεια στην ασφάλεια του Ισραήλ, καθώς και ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και την Ουκρανία. Δεν είναι σαφές αν ο Τζόνσον θα διεξαγάγει ψηφοφορία επ' αυτού, καθώς αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι αντίθετοι σε περαιτέρω βοήθεια προς την Ουκρανία.

Το νομοσχέδιο πέρασε από τη Γερουσία παρά τις επικρίσεις του Τζόνσον για τη νομοθεσία και τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που εξέφρασε την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να παρέχουν εξωτερική βοήθεια, εκτός αν αυτή έχει τη μορφή δανείου.

Η ψηφοφορία στη Γερουσία ήταν 70 προς 29 με 22 Ρεπουμπλικανούς να ψηφίζουν υπέρ.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει 60 δισεκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη της Ουκρανίας στον αγώνα της κατά της Ρωσίας, 14,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την ασφάλεια του Ισραήλ, 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια και 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη περιφερειακών εταίρων στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, εκτός από άλλες διατάξεις πολιτικής, σύμφωνα με την Επιτροπή Πιστώσεων της Γερουσίας.

#γερουσία #Πακέτο #ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ #βοήθεια #Ουκρανία #Ισραήλ #πόλεμος
Keywords
Αναζητήσεις
ipa-i-gerousia-enekrine-voitheia-95-dis-se-oukrania-israil.htm
Τυχαία Θέματα