ΗΠΑ: Οδηγία να φύγουν άμεσα οι Αμερικανοί πολίτες απ’τη Ρωσία

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τους πολίτες της λόγω των «απρόβλεπτων συνεπειών» του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος κοντεύει τον έναν χρόνο.

«Μην ταξιδεύετε στη Ρωσία λόγω πιθανής παρενόχλησης και της απειλής σύλληψης Αμερικανών πολιτών από τις δυνάμεις ασφαλείας της ρωσικής κυβέρνησης, της αυθαίρετης επιβολής του τοπικού νόμου, των περιορισμένων πτήσεων από και προς τη Ρωσία,

της περιορισμένης ικανότητας της πρεσβείας να βοηθήσει Αμερικανούς πολίτες στη Ρωσία και το ενδεχόμενο τρομοκρατίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρεσβείας την Κυριακή.

Ανέφερε ότι οι Αμερικανοί πολίτες που διαμένουν ή ταξιδεύουν στη Ρωσία θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα αμέσως και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω «του κινδύνου παράνομων κρατήσεων».

«Η ικανότητα της κυβέρνησης των ΗΠΑ να παρέχει υπηρεσίες ρουτίνας ή έκτακτης ανάγκης σε πολίτες των ΗΠΑ στη Ρωσία είναι σοβαρά περιορισμένη, ιδιαίτερα σε περιοχές μακριά από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα, λόγω των περιορισμών της ρωσικής κυβέρνησης στα ταξίδια του προσωπικού και του προσωπικού της πρεσβείας και της συνεχιζόμενης αναστολής των εργασιών , συμπεριλαμβανομένων των προξενικών υπηρεσιών, στα προξενεία των ΗΠΑ», σημειώνεται.

Το δελτίο Τύπου ανέφερε ότι η Ρωσία μπορεί να αρνηθεί να αναγνωρίσει την αμερικανική υπηκοότητα των διπλών υπηκόων και μπορεί, μεταξύ άλλων, «να αποτρέψει την αναχώρησή τους από τη Ρωσία ή/και να τους στρατολογήσει».

Πρόσθεσε ότι οι αμερικανικές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες δεν λειτουργούν πλέον στη Ρωσία και ότι οι επιλογές εμπορικών πτήσεων είναι εξαιρετικά περιορισμένες και συχνά δεν είναι διαθέσιμες σε σύντομο χρονικό διάστημα, καλώντας τους πολίτες των ΗΠΑ να ρυθμίσουν το ζήτημα ατομικά «το συντομότερο δυνατό».

Η οδηγία επισημαίνει επίσης ότι οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν «όλες τις πολιτικές ή κοινωνικές διαμαρτυρίες και να μην φωτογραφίζουν το προσωπικό ασφαλείας σε αυτές τις εκδηλώσεις».

ΗΠΑΡωσίαΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα