Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής από τον Ερντογάν-Έχει απεχθές ιστορικό

Αντιδράσεις προκάλεσαν στο Ισραήλ οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αποκάλεσε τη χώρα «κράτος τρομοκράτη», με τον αρχηγό της ισραηλινής αντιπολίτευσης να απαντά πως δε δέχεται «μαθήματα ηθικής» από τον Ερντογάν.

«Δε θα πάρουμε μαθήματα ηθικής από τον πρόεδρο Ερντογάν, έναν άνθρωπο με απεχθές ιστορικό ανθρωπίνων δικαιωμάτων», έγραψε ο κ. Λαπίντ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, απαντώντας στις δηλώσεις Ερντογάν.

«Το Ισραήλ αμύνεται ενάντια στους βάναυσους τρομοκράτες της Χαμάς-ISIS, σε μερικούς από τους οποίους έχει επιτραπεί να επιχειρούν

κάτω από τη στέγη του Ερντογάν», συμπλήρωσε, θυμίζοντας πως μέλη και ανώτεροι αξιωματούχοι της Χαμάς ζουν στην Τουρκία.

{https://twitter.com/yairlapid/status/1724749289925013897}

Σε διαφορετική ανάρτησή του, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ο οποίος, χθες (14/11), κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει τη «δολοφονία γυναικών, παιδιών και μωρών στη Γάζα» ο αρχηγός της αντιπολίτευσης του Ισραήλ τόνισε πως «Η Χαμάς ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο, η Χαμάς κρύβεται σε δημόσια κτίρια και η Χαμάς χρησιμοποιεί τους κατοίκους της Γάζας ως ανθρώπινη ασπίδα», ενώ υπογράμμισε ότι το Ισραήλ θα ήταν δίπλα στον Καναδά αν η χώρα δεχόταν μία «παρατεταμένη και βάναυση επίθεση».

{https://twitter.com/yairlapid/status/1724757657922290058}

#Ισραήλ #Ερντογάν #ΛΑΠΙΝΤ #Τριντό #Γάζα #Χαμάς
Keywords
Τυχαία Θέματα