Ισραήλ: Κατέσχεσε $1,7 εκατ. κρυπτονομίσματα από ιρανικό στρατό και Χεζμπολάχ

09:04 3/7/2023 - Πηγή: Reporter

Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει κατασχέσει 1,7 εκατομμύριο δολάρια σε κρυπτονομίσματα από πορτοφόλια (wallets) που συνδέονται με τον ιρανικό στρατό και την υποστηριζόμενη από το Ιράν μαχητική ομάδα Χεζμπολάχ στον Λίβανο με τη βοήθεια της Chainalysis, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργού Άμυνας και την εταιρεία ερευνών κρυπτογράφησης.

Ήταν η πρώτη φορά που οποιαδήποτε υπηρεσία κατέσχεσε κρυπτονομίσματα από τη Χεζμπολάχ και τη Δύναμη Κουντς του Ιράν, ανέφερε η Chainalysis.

Η

κατάσχεση των κρυπτογραφικών πορτοφολιών έγινε αφού ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant ενέκρινε την κίνηση πριν από αρκετές εβδομάδες, σύμφωνα με το κυβερνητικό ανακοινωθέν. Στην προσπάθεια συμμετείχαν η υπηρεσία κατασκοπείας του Ισραήλ Μοσάντ, το στρατιωτικό γραφείο πληροφοριών της, η ισραηλινή αστυνομία και άλλοι.

«Αυτό είναι το πρώτο γεγονός αυτού του μεγέθους στο οποίο μια υποδομή με επικεφαλής τη Χεζμπολάχ και την ιρανική δύναμη Κουντς που μετέφερε εκατομμύρια δολάρια για χρήση από τρομοκρατικά στοιχεία ματαιώθηκε», είπε ο Galant μιλώντας στο τρίτο συνέδριο κρυπτογράφησης του Εθνικού Γραφείου Αντιμετώπισης Χρηματοδότησης της τρομοκρατίας στο Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Έως και 40 διευθύνσεις ήταν στη λίστα κατάσχεσης και όλα τα κεφάλαια ήταν σε USDT στο δίκτυο TRON (USDT-TRON), είπε η Chainalysis. Σύμφωνα με το μοτίβο, τα κεφάλαια μεταφέρθηκαν πρώτα από χρηματοοικονομικούς διευκολυντές σε υπηρεσίες hawala και OTC brokers και στη συνέχεια σε διευθύνσεις ελεγχόμενες από τη Χεζμπολάχ στα συνηθισμένα ανταλλακτήρια.

κρυπτονομίσματαCrypto
Keywords
Αναζητήσεις
israil-kateschese-17-ekat-kryptonomismata-apo-iraniko-strato-kai-chezbolach.htm
Τυχαία Θέματα