Ισραηλινές πηγές: «Οφθαλμός αντί οφθαλμού» το χτύπημα στο Ιράν

«Οφθαλμός αντί οφθαλμού, δόντι για δόντι. Το Ισραήλ ανταπέδωσε εκεί που του επιτέθηκαν», είπαν ισραηλινές πηγές στην Jerusalem Post την Παρασκευή (19/4), μιλώντας για το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν.

Επίσημα, το Ισραήλ δεν αναμένεται να αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο Ιράν για στρατηγικούς λόγους. Πηγές εξηγούν ότι, από την πλευρά τους, οι Ιρανοί ισχυρίζονται ότι ήταν μια «έκρηξη σε εργοστάσιο», καθώς θέλουν να αποφύγουν την κλιμάκωση. Ισραηλινές

πηγές ανέφεραν ότι δεν είναι σαφές γιατί το Πεντάγωνο αποκάλυψε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι το Ισραήλ εμπλέκεται. Θα μπορούσαν να μείνουν σιωπηλοί, λένε, ώστε να διατηρηθεί η αξιοπρέπεια του Ιράν και να αποφευχθεί μια κλιμάκωση της κατάστασης.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κ. Νετανιάχου, καθώς και κυβερνητικοί αξιωματούχοι ήταν παρόντες στη βάση Κίρια, στο Τελ Αβίβ, εδώ και 24 ώρες, σε συντονισμό με περιφερειακούς εταίρους σε Ιορδανία, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με το ισραηλινό μέσο, τις τελευταίες ώρες, χώρες της περιοχής έχουν μεταφέρει μηνύματα στο Ισραήλ ότι εάν το Ιράν επιτεθεί, «είναι εδώ για να βοηθήσουν».

#Ισραήλ #Ιράν #επίθεση #ΟΦΘΑΛΜΟΣ_ΑΝΤΙ_ΟΦΘΑΛΜΟΥ
Keywords
Αναζητήσεις
israilines-piges-ofthalmos-anti-ofthalmou-to-chtypima-sto-iran.htm
Τυχαία Θέματα