Κασκάρι (Fed): Προβλέπει μόνο 2-3 μειώσεις επιτοκίων φέτος

21:18 7/2/2024 - Πηγή: Reporter

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Μινεάπολης, Νιλ Κασκάρι, δήλωσε την Τετάρτη (7/2) ότι αναμένει από Federal Reserve να μειώσει τα επιτόκια μόνο λίγες φορές φέτος, σε αντίθεση με τις προσδοκίες της αγοράς.

«Θα έλεγα ότι δύο ή τρεις περικοπές θα μου φαίνονται κατάλληλες αυτή τη στιγμή», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNBC. «Αλλά και πάλι, δεν θέλω να προδικάσω τα πράγματα, αλλά αυτό είναι

το ένστικτό μου, με βάση τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής», συμπλήρωσε.

Οι αγορές αναμένουν επιθετική πορεία φέτος για τη Fed, με την πρώτη μείωση να σημειώνεται μόλις τον Μάιο και πέντε συνολικές περικοπές ποσοστιαίων μονάδων πριν από το τέλος του έτους, σύμφωνα με τη μέτρηση FedWatch του Ομίλου CME για τις τιμές μελλοντικής εκπλήρωσης.

Ωστόσο, πολλοί αξιωματούχοι της Fed απωθούν αυτό το σενάριο. Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ, πριν από μια εβδομάδα και ξανά κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CBS απέκλεισε εντελώς τον Μάρτιο και είπε ότι αναμένει από τους διαμορφωτές πολιτικής να κινηθούν προσεκτικά καθώς μετρούν την πρόοδο του πληθωρισμού έναντι της ευρύτερης οικονομικής ανάπτυξης .

«Απλώς πρέπει να δούμε τα πραγματικά στοιχεία για τον πληθωρισμό για να μας καθοδηγήσουν», είπε ο Κασκάρι. «Μέχρι στιγμής, τα δεδομένα ήταν εξαιρετικά θετικά. Ελπίζω να συνεχιστεί. Και τότε το ερώτημα θα είναι απλώς, με ποιον ρυθμό θα αρχίσουμε να προσαρμόζουμε τα ποσοστά πίσω;», συμπλήρωσε.

#ΚΑΣΚΑΡΙ #FED #FEDERAL_RESERVE #επιτόκια #μειώσεις_επιτοκίων #ΗΠΑ
Keywords
Αναζητήσεις
kaskari-fed-provlepei-mono-2-3-meioseis-epitokion-fetos.htm
Τυχαία Θέματα