Κασσελάκης: Δεν θα σκεφτούμε τα ευρώ, ισότιμες ζωές για ΑΜΕΑ

Με τη Μαρίνα Τριανταφυλλίδη, φιλόλογο και άτομο με οπτική αναπηρία, συναντήθηκε και συζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης την Κυριακή (3/12), Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε μαζί της τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας τους, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα προσβασιμότητας στα πάντα και τονίζοντας την προτεραιότητα του κόμματός του σε αυτή την κατεύθυνση.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε:

«Σήμερα, Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, υπάρχουν δύο δρόμοι: Να μιλήσει ένας πολιτικός “έξω απ’ το χορό”. Ή να ακούσει.

Συνάντησα τη Μαρίνα Τριανταφυλλίδη, φιλόλογο, άτομο με οπτική αναπηρία. Πιστεύω ότι αν δείτε αποσπάσματα από την αφήγησή της, θα νιώσετε όπως ένιωσα κι εγώ.

Την ανάγκη να γίνουμε πραγματικά Ευρώπη, να προσφέρουμε προσβασιμότητα στα πάντα, στήριξη, παιδεία, εργασία, μία κοινωνία για όλους.

Από την πλευρά μας, δε θα σκεφτούμε ούτε ένα ευρώ, ώστε οι άνθρωποι με αναπηρία να έχουν αυτόνομες, ισότιμες ζωές. Αλλιώς, μια οικονομία για λίγους δεν έχει κανένα νόημα».

#ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ #ΑμεΑ #ΣΥΡΙΖΑ #Παγκόσμια_Ημέρα_Ατόμων_με_Αναπηρία
Keywords
Αναζητήσεις
kasselakis-den-tha-skeftoume-ta-evro-isotimes-zoes-gia-amea.htm
Τυχαία Θέματα