Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Έως $3 δισ. οι ασφαλιστικές απαιτήσεις

Ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη, την Τρίτη (26/3), οι ασφαλιστικές εταιρείες αντιμετωπίζουν αξιώσεις που φτάνουν έως και τα 3 δισ. δολάρια. Μεγαλύτερη έκθεση στη συγκεκριμένη αγορά, σύμφωνα με αναλυτές της Barclays, έχουν οι εταιρείες της Lloyd's του Λονδίνου.

Οι ασφαλιστικές αξιώσεις, μόνο για τις ζημιές στη γέφυρα, θα μπορούσαν να φτάσουν τα 1,2 δισ. δολάρια, αναφέρει η τράπεζα,

εκτιμώντας περαιτέρω πιθανές υποχρεώσεις 350 έως 700 εκατομμυρίων δολαρίων για τους θανάτους, καθώς και ποσά που δεν έχουν ακόμη καθοριστεί και αφορούν τη διακοπή της επιχειρηματικής «κανονικότητας», δεδομένου ότι η πρόσβαση στο λιμάνι της πόλης είναι αδύνατη, γράφει το Bloomberg.

«Το περιστατικό βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση, ωστόσο πιστεύουμε ότι θα εγείρει σημαντικές ασφαλιστικές αξιώσεις, ιδιαίτερα στη ναυτιλιακή αγορά», σημειώνουν αναλυτές.

Η γέφυρα κατέρρευσε την Τρίτη, μετά την πρόσκρουση του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Dali, η οποία οδήγησε στη βύθιση αυτοκινήτων στο νερό και έφερε χάος σε ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Ο ασφαλιστικός κίνδυνος θα κατανεμηθεί σε όλες τις εταιρείες, σημειώνουν οι αναλυτές της Barclays, προσθέτοντας ότι επικεφαλής του κοινοπρακτικού σχήματος είναι η AXA XL. Άλλοι μεγάλοι ασφαλιστές θαλάσσιων μεταφορών είναι οι Hannover, Swiss Re, Munich Re και RenaissanceRe. Η σημαντική συμμετοχή της αλυσίδας Lloyd's του Λονδίνου μπορεί να καταστήσει συγκριτικά πιο εκτεθειμένες τις μικρότερες ασφαλιστικές εταιρείες της αγοράς του Λονδίνου, τονίζουν.

#ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ_ΓΕΦΥΡΑΣ #Βαλτιμόρη #πλοίο #ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ_ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
Keywords
Αναζητήσεις
katarrefsi-gefyras-sti-valtimori-eos-3-dis-oi-asfalistikes-apaitiseis.htm
Τυχαία Θέματα