Κατρίνης-Διερευνητική: Αύριο θα ανακοινωθεί εάν θα τη κρατήσει ο Ανδρουλάκης

Για το εάν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, θα παραδώσει τη διερευνητική εντολή άμεσα ή όχι, μίλησε σήμερα (23/5) ο βουλευτής του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης, σημειώνοντας ότι αυτή η απόφαση θα ανακοινωθεί αύριο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, σημείωσε ότι «μέχρι και λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, κάποιοι πόνταραν ότι το ΠΑΣΟΚ

είναι σε καθίζηση, είναι σε μονοψήφιο ποσοστό, ότι δεν θα δικαιώσει την πορεία επιστροφής.

Όταν καταγράφεται μια άνοδος που είναι στο 40%, σε αυτό το κλίμα το εκλογικό, αυτό είναι μια πολύ σημαντική πολιτική επιτυχία, η οποία βεβαίως είναι αφετηρία για μια ακόμα μεγαλύτερη που ελπίζουμε και θα δουλέψουμε συστηματικά γι’ αυτό, να καταγραφεί στις επόμενες εκλογές» ανέφερε ο κ. Κατρίνης.

Για το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας

Ως προς το ποσοστό που κατέγραψε η ΝΔ, ο κ. Κατρίνης, είπε χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος, που είναι από τους πιο σταθερούς, πολιτικά, πολέμιους της Νέας Δημοκρατίας βρίσκει εντυπωσιακό το αποτέλεσμα.

«Θα έλεγα ότι δεν το περίμενε κανείς. Είναι εντυπωσιακή η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και είναι κάτι που θα πρέπει να το αναλύσουν σίγουρα στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι να το αποδίδουν στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε την αύξηση του 40%. Και βεβαίως κι εμείς το αναλύουμε και θεωρούμε ότι ένα στοίχημα των επόμενων εκλογών είναι να υπάρχει μία ρεαλιστική αντιπολίτευση, δυναμική, με μία άλλη αισθητική, με μία άλλη πολιτική πρακτική. Γιατί ο κόσμος είδε και αξιολόγησε την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς δεν πείστηκε από αυτό, γι’ αυτό και απέδωσε αυτό το αποτέλεσμα. Είναι λοιπόν ένα στοίχημα για όλους εμάς να μπορέσουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη ενός κόσμου, ένα σημαντικό ποσοστό το οποίο δεν διάκειται θετικά υπέρ της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη» προσέθεσε.

Ερωτηθείς αν η επόμενη εκλογική μάχη θα επικεντρωθεί στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κ. Κατρίνης απάντησε πως το διακύβευμα για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτό. «Εμείς είχαμε ξεκάθαρη πολιτική στόχευση. Το ΠΑΣΟΚ βγήκε αρκετά πιο δυνατό σε αυτές τις εκλογές. Νομίζω ότι ο κόσμος αρχίζει σιγά σιγά και συνειδητοποιεί ότι μια ρεαλιστική και υπεύθυνη αντιπολίτευση, την οποία χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο τόπος, μπορεί να την εκφράσει το ΠΑΣΟΚ και εμείς συνεχίζουμε σε αυτόν τον αγώνα με προτάσεις, με ρεαλισμό και με προσπάθεια να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία κυρίως, αλλά να υπάρχει και μια αλλαγή στην πολιτική, η οποία αφορά τον κόσμο και τους πολλούς» προσέθεσε.

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις για τις εκλογές ΕΔΩ.

ΚατρίνηςΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛεκλογές 2023Διερευνητική εντολή
Keywords
Τυχαία Θέματα