Κάζιμιρ(ΕΚΤ): Δεν πρέπει να γίνει μείωση επιτοκίων πριν το καλοκαίρι

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρέπει να μειώσει τα επιτόκια πριν τον Ιούνιο, καθώς χρειάζονται περισσότερα στοιχεία ότι ο πληθωρισμός έχει τιθασευτεί, δήλωσε ο Πέτερ Κάζιμιρ, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ.

Ειδικότερα, σε ανάλυσή του, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα (11/3), ο κεντρικός τραπεζίτης της Σλοβακίας τονίζει ότι «η βιασύνη δεν ούτε έξυπνη ούτε ωφέλιμη», καθώς μια βιαστική κίνηση θα μπορούσε να υπονομεύσει την αξιοπιστία της ΕΚΤ.

«Μόνο τον Ιούνιο, όταν θα έχουμε τις νέες προβλέψεις για τον πληθωρισμό, θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε, με σιγουριά, σε μία μείωση επιτοκίων», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος τάσσεται υπέρ «ενός ομαλού και σταθερού κύκλου χαλάρωσης της πολιτικής».

Ο Κάζιμιρ επισήμανε ακόμα ότι «κίνδυνοι ανόδου για τον πληθωρισμό είναι ακόμα ζωντανοί και εκδηλώνονται» και αναφέρθηκε σε παράγοντες όπως οι αμοιβές των εργαζομένων, οι τιμές της ενέργειας, η δημοσιονομική πολιτική και η πράσινη μετάβαση.

«Η τρέχουσα εικόνα ευνοεί, σαφώς, τη διατήρηση της ψυχραιμίας μας για τις επόμενες εβδομάδες και την πρώτη μείωση επιτοκίων το καλοκαίρι» υποστήριξε, προσθέτοντας ότι «η επιβράδυνση του πληθωρισμού παραμένει εύθραυστη – δεν είναι κάτι που μπορούμε να θεωρήσουμε δεδομένο».

#Κάζιμιρ #ΕΚΤ #ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΚΕΝΤΡΙΚΗ_ΤΡΑΠΕΖΑ #Μείωση_επιτοκίων #επιτόκια #πληθωρισμός
Keywords
Αναζητήσεις
kazimirekt-den-prepei-na-ginei-meiosi-epitokion-prin-to-kalokairi.htm
Τυχαία Θέματα
ΚάζιμιρΕΚΤ,kazimirekt