Κέρδη-ρεκόρ $27,3 εκατ. στο εξάμηνο για τη Stealthgas του Βαφειά

Τα οικονομικά της μεγέθη για το β’ τρίμηνο και το α’ εξάμηνο του 2023 δημοσίευσε η Stealthgas, συμφερόντων του Χάρη Βαφειά, με τη ναυτιλιακή να σημειώνει εξαιρετικές επιδόσεις και κέρδη ρεκόρ στο εξάμηνο.

Πιο αναλυτικά:

Σημείωσε κέρδη ρεκόρ 27, 3 εκατ. δολαρίων για το εξάμηνο (0,71 δολάρια ανά μετοχή) και κέρδη 10,5 εκατ. δολάρια για το τρίμηνο, από 19,8 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.Περίπου το 80% των ημερών απασχόλησης του στόλου έχει εξασφαλίσει χρονοναυλώσεις για το υπόλοιπο του 2023, με το σύνολο των ημερών απασχόλησης του στόλου
για όλες τις επόμενες περιόδους να αποφέρει περίπου 90 εκατ. δολάριαΠούλησε τα πλοία Eco Czar, Eco Nemesis, Eco Texiana και Eco Enigma τα δύο εκ των οποίων στο τρίτο τρίμηνο. Έχει συνάψει συμφωνία για την πώληση δύο ακόμα πλοίων, το Eco Dream και Eco Dream μέχρι τον Ιανουάριο του 2024. Από τις πωλήσεις δύο πλοίων στο εξάμηνο είχε κέρδη 2,9 εκατ. δολάρια.Είχε έσοδα 36,7 εκατ. δολάρια για το β’τρίμηνο παρά το γεγονός ότι τα πλοία του στόλου μειώθηκαν από 34 στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2022 στα 29. Για το εξάμηνο τα έσοδα ανήλθαν σε 74,7 εκατ. δολάρια μειωμένα κατά 400.000 δολάρια από το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

Ο CEO Χάρης Βαφειάς σχολίασε:

«Συνεχίσαμε να λειτουργούμε σε μια σταθερή αγορά, που στήριξε ένα ακόμη τρίμηνο υψηλής κερδοφορίας.

Eπί του παρόντος, για το πρώτο εξάμηνο του 2023 έχουμε παρουσιάσει την ισχυρότερη επίδοση που έχουμε καταγράψει ποτέ, με τα κέρδη ανά μετοχή στα 0,71 δολάρια.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου εκποιήσαμε περαιτέρω περιουσιακά στοιχεία σε μια ανερχόμενη αγορά και θα συνεχίσουμε να διαφοροποιούμε τον στόλο με την έγκαιρη προσθήκη πλοίων μεγαλύτερου μεγέθους.

Επικεντρωθήκαμε ιδιαίτερα στη μείωση του χρέους, αποπληρώνοντας μόνο κατά τη διάρκεια του τριμήνου 105 εκατ. δολάρια, μειώνοντας έτσι σημαντικά τις δαπάνες μας για τα επιτόκια.

Ταυτόχρονα, το Διοικητικό μας Συμβούλιο μας εξουσιοδότησε να επαναγοράσουμε μετοχές, κάτι που αρχίσαμε να κάνουμε στα τέλη του προηγούμενου τριμήνου.

Έως σήμερα έχουμε επαναγοράσει πάνω από 1 εκατ. κοινές μετοχές και θα συνεχίσουμε.

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση, όπου μπορούμε να απομοχλεύουμε, να διαφοροποιούμε, να επαναγοράζουμε μετοχές και να διατηρούμε ταυτόχρονα ισχυρή ρευστότητα.

Παρά τις όποιες εποχικές διακυμάνσεις, η αγορά παραμένει σχετικά σταθερή και αναμένουμε ανάκαμψη κατά τους χειμερινούς μήνες που πλησιάζουν.

Παραμένουμε θετικοί για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ναυτιλιακής αγοράς LPG».

Χάρης ΒαφειάςStealthgasναυτιλιακήκέρδηLPG
Keywords
Αναζητήσεις
kerdi-rekor-273-ekat-sto-examino-gia-ti-stealthgas-tou-vafeia.htm
Τυχαία Θέματα