Κικίλιας: Αναβάθμιση των Super Puma και διαγωνισμοί για νέα ελικόπτερα

09:22 1/3/2024 - Πηγή: Reporter

Σύμβαση για την αναβάθμιση δύο Super Puma υπέγραψε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ΑΙΓΙΣ, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες. Πρόκειται για έργο συνολικής αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ.

«Είναι μία παρακαταθήκη πολύ, πολύ μεγάλη για τον ελληνικό λαό και την ελληνική κοινωνία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουν οι πιλότοι μας, οι διασώστες μας και οι πυροσβέστες μας τα μέσα έτσι ώστε να μπορούν να υπηρετούν τον ελληνικό λαό και την ελληνική κοινωνία», δήλωσε

ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε τους διαγωνισμούς για την προμήθεια 10 νέων ελικοπτέρων μεσαίου τύπου, τα οποία θα υπηρετούν τους σκοπούς της πυρόσβεσης, της μεταφοράς και της διάσωσης, διαγωνισμοί που αναμένονται εντός Μαρτίου.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την υπογραφή της σύμβασης της αναβάθμισης των δύο Super Puma και τόνισε: «Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι όταν θέλουμε μπορούμε κι ότι οι ρυθμοί με τους οποίους υλοποιούμε πλέον το Πρόγραμμα Αιγίς είναι καταιγιστικοί, είναι ταχύτατοι (...) Θα υλοποιηθούν οι διαγωνισμοί, στο σύνολό τους, μέχρι το τέλος Μαρτίου, θα αρχίσουμε να τα παραλαμβάνουμε από το 2025, από την επόμενη αντιπυρική περίοδο. Αυτό δε σημαίνει ότι για αυτήν την αντιπυρική περίοδο έχουμε μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Ολοκληρώσαμε 3,5 μήνες νωρίτερα φέτος απ’ ότι πέρσι το διαγωνισμό μέσα από τον NSPA, δηλαδή το ΝΑΤΟ για την προμήθεια των εναέριων μέσων και νομίζω ότι πετύχαμε λίγο ως πολύ το σύνολο αυτών που ζητήσαμε», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης επισήμανε πως πρόκειται για το «πρώτο βήμα για την αναβάθμιση των δύο Super Puma». «Έχουμε άλλη μία σύμβαση η οποία έρχεται (...) η «επόμενη περίοδος είναι μια πάρα πολύ γόνιμη περίοδος, καθότι έρχονται μεγάλα πλέον εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία συμβασιοποιούνται (...) Να είστε βέβαιοι ότι αυτό που θα φέρουμε, αυτό που μας έρχεται, εντέλει, να ολοκληρώσουμε, το κάνουμε κι εμείς με μεγάλη πίστη στο δημόσιο συμφέρον, αλλά και στη δική σας την επιχειρησιακή και πολιτική αγωνία να ανταπεξέλθουμε στους χρόνους με τους οποίους δεσμευόμαστε απέναντι στο Ταμείο Ανάκαμψης. Η Ευρώπη είναι εδώ, στηρίζει την Ελλάδα όπως και όλες οι χώρες της Ευρώπης, μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας κι εμείς θα τιμήσουμε αυτή την εμπιστοσύνη υλοποιώντας τις μεγάλες συμβάσεις», σημείωσε.

#Κικίλιας #υπουργός_Κλιματικής_Κρίσης_και_Πολιτικής_Προστασίας #ελικόπτερα #Super_Puma #ΑΙΓΙΣ
Keywords
Αναζητήσεις
kikilias-anavathmisi-ton-super-puma-kai-diagonismoi-gia-nea-elikoptera.htm
Τυχαία Θέματα