Κόλινς(Fed): Τα τελευταία στοιχεία μειώνουν την πίεση για μειώσεις επιτοκίων

Tα τελευταία στοιχεία για την αγορά εργασίας και τον πληθωρισμό καταδεικνύουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να δείξει υπομονή όσον αφορά τη νομισματική πολιτική και περιορίζει την πίεση να μειώσουμε τα επιτόκια, τόνισε η αξιωματούχος της Fed, Σούζαν Κόλινς.

«Συνολικά, τα τελευταία στοιχεία δεν έχουν αλλάξει σημαντικά το outlook, αλλά καταδεικνύουν

αβεβαιότητες που σχετίζονται με το ποια είναι η κατάλληλη στιγμή και (τονίζουν) την ανάγκη για υπομονή», σημείωσε η Κόλινς σε ομιλία της στην Οικονομική Λέσχη της Νέας Υόρκης. «Αυτό συνεπάγεται, επίσης, λιγότερη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής φέτος από ότι θεωρούνταν απαραίτητο προηγουμένως», πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, η κα. Κόλινς υποστήριξε ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος από ότι αναμενόταν για να μετριαστεί η οικονομική δραστηριότητα και να καταγραφεί περαιτέρω πρόοδος στην επαναφορά του πληθωρισμού στον στόχο του 2%.

Επισήμανε ότι τώρα είναι λιγότερο ανήσυχη για το αν τα επιτόκια είναι πολύ περιοριστικά. «Υπάρχει λιγότερη ανησυχία για το πόσο εύθραυστη είναι η αγορά εργασίας και σε συνδυασμό με την πιθανότητα η νομισματική πολιτική να είναι «ήπια» περιοριστική, μειώνεται η πίεση για χαλάρωση» πρόσθεσε.

#FED #ΚΟΛΙΝΣ #επιτόκια #πληθωρισμός #αγορά_εργασίας
Keywords
Αναζητήσεις
kolinsfed-ta-teleftaia-stoicheia-meionoun-tin-piesi-gia-meioseis-epitokion.htm
Τυχαία Θέματα