Κρυπτονομίσματα: Σε υψηλό τριετίας ο δείκτης Fear & Greed

Με την τιμή του Βitcoin τώρα να ξεπερνά τα 50.000 δολάρια και άλλα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης να ανεβαίνουν επίσης, οι traders έχουν εισέλθει σε μια περίοδο «ακραίας απληστίας», σύμφωνα με τον γνωστό δείκτη που μετρά το κλίμα της αγοράς.

Ο δείκτης Fear & Greed, που δημοσιεύεται από την πηγή δεδομένων alternative.me, μετρά τον ενθουσιασμό της αγοράς για το Βitcoin και άλλα σημαντικά ψηφιακά στοιχεία. Η τελευταία φορά που ο δείκτης έφτασε στο σκορ 79 στα 100 ήταν όταν το Βitcoin έφτασε στο υψηλό

όλων των εποχών γύρω στα 69.000 δολάρια τον Νοέμβριο του 2021.

«Όταν οι επενδυτές γίνονται πολύ άπληστοι, αυτό σημαίνει ότι η αγορά πρέπει να διορθωθεί», ανέφερε η alternative.me στον ιστότοπό της.

Έχει παρατηρηθεί ότι οι έμπειροι έμποροι προτιμούν να αγοράζουν όταν ο δείκτης δείχνει ακραίο φόβο και γίνονται πιο προσεκτικοί όταν η απληστία είναι υψηλότερη. Αλλά, φυσικά, επισημαίνει το CoinDesk, αυτό μπορεί να μην ισχύει.

Ο δείκτης είναι συνήθως πάνω από το 70 (το όριο για την «απληστία») από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Έπεσε έως και 50 μετά την έγκριση των ETFs Βitcoin τον Ιανουάριο, το οποίο αρχικά αποδείχθηκε ότι ήταν ένα γεγονός που έχασε σύντομα το hype του.

Το Bitcoin έχει υπερδιπλασιαστεί σε τιμή τους τελευταίους 12 μήνες. Πριν από ένα χρόνο σαν σήμερα, το δημοφιλές κρυπτονόμισμα άξιζε μόλις 21.000 δολάρια και πλέον η τιμή ανέβηκε ακόμα και πάνω από τα 51.000 δολάρια.

#κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
kryptonomismata-se-ypsilo-trietias-o-deiktis-fear--greed.htm
Τυχαία Θέματα