Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Είμαστε θαρραλέοι- Θα ρίξουμε τον πληθωρισμό στο 2%

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα είναι θαρραλέα και θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις για να μειώσει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%, δήλωσε σήμερα Παρασκευή (19/5) η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Οδεύουμε προς πιο λεπτές αποφάσεις στο μέλλον, αλλά θα είμαστε θαρραλέοι και θα λάβουμε τις αποφάσεις που απαιτούνται για να επαναφέρουμε τον πληθωρισμό στο 2%» δήλωσε η Λαγκάρντ στην ισπανική κρατική τηλεόραση TVE και μεταδίδει το Reuters.

Στο

μεταξύ, νωρίτερα σήμερα πηγές που μίλησαν στο Bloomberg, σημείωσαν ότι η ετήσια αξιολόγηση της ΕΚΤ για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες αναμένεται να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στη διαχείριση των ρευστοποιήσιμων κεφαλαίων, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί υψηλότερα ο πήχης σε βασικές μετρήσεις όπως ο δείκτης κάλυψης ρευστότητας.

Αν και κανένας εκπρόσωπος της ΕΚΤ δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα στο Bloomberg, οι πηγές του πρακτορείου τόνισαν ότι η ΕΚΤ πιθανότατα θα λάβει τα πρώτα αποτελέσματα της ετήσιας αξιολόγησης των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες το καλοκαίρι.



ΕΚΤΚριστίν Λαγκάρντπληθωρισμόςεπιτόκια
Keywords
Τυχαία Θέματα