Λευκός Οίκος: Διαψεύδει την ύπαρξη συνάντησης Μπάιντεν-Ερντογάν στο πρόγραμμα

O εκπρόσωπος του Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι στο πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου δεν υπάρχει συγκεκριμένη επίσκεψη του Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν η συνάντηση του Ερντογάν με τον Χανίγια το περασμένο Σάββατο θα είναι θέμα στη συνάντηση με τον Μπάιντεν ή θα θέσει σε κίνδυνο την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, απάντησε: «Δεν υπάρχει τίποτα στο πρόγραμμα, για να μιλήσουμε για συγκεκριμένη επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν. Οπότε, δεν έχω κανένα σχόλιο επ' αυτού». Σε ερώτηση σχετικά με «αυτόν που φιλοξενεί τον ηγέτη της Χαμάς» ο Κίρμπι είπε: «Και πάλι,

θα αφήσω τον πρόεδρο Ερντογάν να μιλήσει στις συναντήσεις που έχει. Ήμασταν πολύ σαφείς σχετικά με τη θέση μας για τη Χαμάς, ποιοι είναι και τι αντιπροσωπεύουν. Θα το αφήσω έτσι».

Πάντως, το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι η συνάντηση στον Λευκό Οίκο στις 9 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί.

Το αμερικανικό πρακτορείο σημειώνει ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, ενώ ο πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς συνεχίζεται κι ενώ Ισραήλ και Ιράν έχουν ανταλλάξει επιθέσεις, σκορπώντας φόβους ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή λαμβάνει ευρύτερες διαστάσεις.

Αν η συνάντηση πραγματοποιηθεί, θα πρόκειται για μια νίκη του Ερντογάν απέναντι στο ισραηλινό λόμπι που ασκεί πιέσεις κατά του Τούρκου προέδρου λόγω της στάσης του απέναντι στη Χαμάς.

Στα τουρκικά ΜΜΕ επικράτησε σοκ από τη δήλωση Κίρμπι περί μη ύπαρξης στην ατζέντα ραντεβού Ερντογάν - Μπάιντεν, ενώ έγινε λόγος για «άδειασμα» από την πλευρά της Ουάσινγκτον.

#ΗΠΑ #Λευκος_Οίκος #Μπάιντεν #Ερντογάν #ΤΟΥΡΚΙΑ #Χαμάς #τρομοκρατια
Keywords
Αναζητήσεις
lefkos-oikos-diapsevdei-tin-yparxi-synantisis-bainten-erntogan-sto-programma.htm
Τυχαία Θέματα