Μαρινάκης: Από 1η Φεβρουαρίου ξεκινά η Ενιαία Ψηφιακή Λίστα Χειρουργείων

Με αναφορά στη συμμετοχή του πρωθυπουργού στις εργασίες του Παγκόσμιο Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών παγκόσμιου βεληνεκούς παρουσιάζοντας τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Συνεχίζοντας, αφού αναφέρθηκε στην ακρίβεια και τα νέα

μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας, αλλά και στο νομοσχέδιο που αφορά την επαγγελματική εκπαίδευση, ο κ. Μαρινάκης μίλησε για την Ενιαία Ψηφιακή Λίστα Χειρουργείων, μία πρωτοβουλία που αναμένεται να υλοποιηθεί σύντομα.

«Ξεκινά από την 1η Φεβρουαρίου η σύσταση και λειτουργία της Ενιαίας Ψηφιακής Λίστας Χειρουργείων και η σύσταση Επιτροπής Χειρουργείων των νοσοκομείων του ΕΣΥ με στόχο τη μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών», είπε.

«Η λίστα ενημερώνεται με τα απαραίτητα στοιχεία της κλινικής εκτίμησης του εκάστοτε πολίτη, που κρίνεται από τον θεράποντα ιατρό - χειρουργό ότι χρήζει χειρουργικής επέμβασης, και διαλειτουργεί με κάθε αναγκαίο πληροφοριακό σύστημα και διαρθρωμένο σύστημα δεδομένων, όπως τα Εθνικά Μητρώα Ασθενών και τον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τη οφέλη από την κατάρτιση μιας Ενιαίας Ψηφιακής Λίστας Χειρουργείων, τόνισε πως «αποτελεί μια σημαντική μεταρρύθμιση στον χώρο της Υγείας που θα διασφαλίζει την μείωση του χρόνου αναμονής, θα παρακολουθεί τα κλινικά χαρακτηριστικά των ασθενών και θα διευκολύνει το έργο των γιατρών του ΕΣΥ, αντιμετωπίζοντας φαινόμενα καθυστερήσεων και παθογένειες του συστήματος, που κατέληγαν σε βάρος των ασθενών».

«Ο τομέας της Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και θα συνεχίσουμε με στοχευμένες ενέργειες για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας και την ενδυνάμωση του ΕΣΥ σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.

Πριν ολοκληρώσει την τοποθέτησή του, ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε επίσης στην κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος, η οποία «προχωρά με ταχύτατο ρυθμό», καθώς και στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά II», το οποίο άνοιξε και οι πολίτες μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους.

Μίλησε, επίσης για τη ρύθμιση οφειλών, για την οποία, συγκεκριμένα, είπε πως «πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ οφειλών είχαν τεθεί σε τροχιά ρύθμισης μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023», ενώ «από την ανάλυση των ρυθμίσεων παρατηρείται ότι το 45% των ρυθμίσεων οφειλών προς χρηματοδοτικούς φορείς λαμβάνουν κούρεμα άνω του 30%. Ενώ για οφειλές προς δημόσιο, το αντίστοιχο ποσοστό αιτήσεων που λαμβάνει κούρεμα άνω του 30% είναι 33%.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «κατά το τελευταίο έτος, στα μηνιαία στοιχεία του εξωδικαστικού είδαμε πολλές φορές να σημειώνονται νούμερα ρεκόρ σε επιτυχείς ρυθμίσεις, εκκινήσεις αιτήσεων και νέες υποβολές. Στοιχεία που αντανακλούν την δυναμική του συγκεκριμένου εργαλείου που αξιοποιείται σημαντικά από τους οφειλέτες και συμβάλλει ουσιαστικά στην διαχείριση και απομείωση του ιδιωτικού χρέους. Το ληξιπρόθεσμο ιδιωτικό χρέος, με στοιχεία του τρίτου τετραμήνου του 2023, ανέρχεται σε €224,2 δισ από €233 δισ το 2019».

#Μαρινάκης #κυβερνητικός_εκπρόσωπος #ΕΝΙΑΙΑ_ΨΗΦΙΑΚΗ_ΛΙΣΤΑ_ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ #εξωδικαστικός #ρύθμιση_οφειλών #ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ_ΠΑΤΡΑΠΥΡΓΟΣ #πρωθυπουργός #Νταβός
Keywords
Τυχαία Θέματα