Μαρινάκης για κατώτατο: Δέσμευση τα 950 ευρώ στην 4ετία

15:33 1/2/2024 - Πηγή: Reporter

«Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε στα 780 ευρώ. Είναι δέσμευσή μας πως ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 950 ευρώ μέσα στην τετραετία» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ξεκίνησε χθες στη Βουλή η συζήτηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Με την έγκαιρη έναρξη της διαδικασίας στόχος είναι η εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου» επισήμανε.

Όσον αφορά στις διεκδικήσεις των αγροτών ανέφερε πως «η αγροτική παραγωγή αποτελεί κομβικό τμήμα της ελληνικής οικονομίας και θέλουμε να την διαφυλάξουμε προστατεύοντας τους αγρότες και τα ελληνικά προϊόντα».

«Την προηγούμενη τετραετία δώσαμε αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ που ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Έχουμε ενεργοποιήσει το μέτρο της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και για το 2022 και το 2023. Μειώσαμε τον ΦΠΑ στις ζωοτροφές και στα λιπάσματα. Απορροφήσαμε και τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και για τους αγρότες» σημείωσε.

Ερωτηθείς για το πόσο κοντά είμαστε σε μια επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το 2024 στο αγροτικό πετρέλαιο απάντησε πως «έχει γίνει δύο χρόνια. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι εφόσον βρει δημοσιονομικά τον τρόπο να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, η βούληση είναι δεδομένη για στήριξη».

«Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί υπέρ της πρότασης η οποία προωθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έτσι ώστε να υπάρξει μία παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης για εκτάσεις οι οποίες καλλιεργούνται, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εφόσον προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση θα μπορέσουν να αποδεσμευτούν πρόσθετες εκτάσεις για καλλιέργεια έτσι ώστε οι αγρότες μας να έχουν πρόσθετο εισόδημα και από την πώληση των προϊόντων αλλά και από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις.

Από εκεί και πέρα θα επαναλάβω αυτό το οποίο είπα και χθες: η ελληνική πολιτεία, στα πλαίσια των δημοσιονομικών της δυνατοτήτων, βρίσκεται πάντα κοντά στον πρωτογενή τομέα, όπως το έκανε εδώ και 4,5 χρόνια. Έτσι θα εξακολουθούμε να το κάνουμε και τώρα ώστε, στο μέτρο του εφικτού, να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε δίκαια αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας», όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση.

#κατώτατος_μισθός #Παύλος_Μαρινάκης
Keywords
Αναζητήσεις
marinakis-gia-katotato-desmefsi-ta-950-evro-stin-4etia.htm
Τυχαία Θέματα