Μαρινάκης: Η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί πολεμικά στο Ισραήλ

Στο Μεσανατολικό αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα «καταδικάζει τη βία και την τρομοκρατία κατά κυρίαρχων κρατών. Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, είναι, όμως, σημαντικό να αποτραπεί μια ανθρωπιστική κρίση».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «εξίσου σημαντικό να αποτραπεί

ο κίνδυνος μιας μεγαλύτερης ανάφλεξης στην περιοχή με την εμπλοκή και άλλων χωρών. Η Ελλάδα παραμένει συνεπής στην εξωτερική πολιτική αρχών που ακολουθεί και πήρε από την πρώτη στιγμή καθαρή θέση καταδίκης της τρομοκρατίας και στήριξης του Ισραήλ. Η χώρα μας παραμένει πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή και θα συνεχίσει να διαδραματίζει αυτό τον ρόλο ως αξιόπιστος συνομιλητής εταίρων και συμμάχων και ως χώρα που συνομιλεί με χώρες της περιοχής όπως η Αίγυπτος, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία».

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως «δεν έχει αλλάξει η θέση μας για την Παλαιστίνη, ωστόσο διαχωρίζουμε τις εξτρεμιστικές επιθέσεις της Χαμάς από τις διεκδικήσεις της Παλαιστίνης».

Ερωτηθείς για τυχόν πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας στο Ισραήλ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το διέψευσε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ούτε πλοίου, ούτε φρεγάτας που να εμπλέκεται με εξελίξεις στο Ισραήλ. Το πλοίο που βρίσκεται στις ακτές Λιβάνου είναι στο πλαίσιο της αποστολής των ΟΗΕ και είναι εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης, μια φρεγάτα στην περιοχή είναι μέρος της δύναμης του ΝΑΤΟ που διαρκεί πολλά χρόνια και ο προγραμματισμός της εκεί παρουσίας της είναι από πέρυσι».

ΜαρινάκηςΕΛΛΑΔΑΙσραήλπόλεμος
Keywords
Τυχαία Θέματα