Μαρινάκης: Μέτρα για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Θεσσαλονίκης

Στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης και των αντιπροσώπων της αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται η έναρξη του έργου για το Flyover και η αντιμετώπιση των προβλημάτων κυκλοφορίας τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφερειακή οδό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πάυλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στις ενέργειες, που έχουν

γίνει ήδη και σε αυτές, που έχουν δρομολογηθεί για τη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε πως «οι τροχονόμοι έχουν αυξηθεί από πενήντα σε εκατό. Έχουν γίνει συγκεκριμένες ενέργειες αύξησης των δρομολογίων του ΟΑΣΘ, νέα λεωφορεία, τα οποία είπα, αλλά και αυτά τα οποία έρχονται τον Απρίλιο, τα 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία, και η δρομολόγηση της διέλευσης μέσα από το Στρατόπεδο Καρατάσιου».

Ακόμη τόνισε την αναγκαιότητα αποσυμφόρησης του κυκλοφοριακού φόρτου σε δήμους όπου η κίνηση σε κεντρικούς δρόμους έχει αυξηθεί (πχ οδός Λαγκαδά), αλλά και την αναγκαιότητα των εναλλακτικών διαδρομών για έκτακτα περιστατικά.

Στο μεταξύ μετά από σύσκεψη του υφυπουργού μεταφορών και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με εκπροσώπους του οργανισμού λιμένος του ΟΣΕ και της ΓΑΙΟΣΕ δρομολογείται η δημιουργία χώρων στάθμευσης απέναντι από τα δικαστήρια και στο νέο σιδηροδρομικό σταθμό.

#Μαρινάκης #κυβερνητικός_εκπρόσωπος #κυκλοφοριακές_ρυθμίσεις #Θεσσαλονίκη #ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ
Keywords
Αναζητήσεις
marinakis-metra-gia-tin-aposymforisi-tou-kykloforiakou-provlimatos-tis-thessalonikis.htm
Τυχαία Θέματα