Μαρινάκης: Συνομιλίες με την Τουρκία, διατηρώντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σχολίασε τη συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας στην Άγκυρα, στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Σύμφωνα με τον κ.Μαρινάκη, η Ελλάδα παραμένει σταθερή στα κυριαρχικά της δικαιώματα, χωρις να υπάρχει καμία προδιάθεση

για υποχώρηση.

Στην συνάντηση της Δευτέρας (13/11) συμμετείχαν αντιπροσωπείες των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών καθώς και πολιτικοί αξιωματούχοι.

Πιο συγκεκριμένα, στο επίκεντρο των Ελληνο-Τουρκικών συζητήσεων βρίσκεται η κατάρτηση των δραστηριοτήτων ΜΟΕ έτους 2024, από τον εγκεκριμένο, κοινό, κατάλογο ΜΟΕ, που καταρτίσθηκε το 2010 (πχ οργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, ανταλλαγή επισκέψεων στρατιωτικών αντιπροσωπειών, ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των Διοικητών παραμεθόριων μονάδων, τηλεφωνική γραμμή μεταξύ ΕΚΑΕ Λάρισας- Εσκί Σεχίρ).

Η διαφοροποίηση στη σημερινή συνάντηση- Προσπάθεια για «αποστρατιωτικοποίηση» των διμερών σχέσεων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας σε αυτό τον κύκλο συζητήσεων είναι για πρώτη φορά ένα πολιτικό πρόσωπο, ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος, και όχι κάποιος ένστολος αξιωματικός. Απώτερος σκοπός είναι, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δοθεί θέση περισσότερο σε πολιτικά και διπλωματικά πεδία και να ξεχαστούν στρατιωτικά ζητήματα.

Σώθηκε η επταμελής οικογένεια

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε τέλος ότι μετά από ενέργειες του υπουργείου Εξωτερικών η οικογένεια 7 ατόμων που διέμενε στο μοναστήρι του Αγ. Πορφυρίου διήλθε μέσω της Ράφα στην Αίγυπτο και εντός των προσεχών ημερών θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

#Μαρινάκης #ΤΟΥΡΚΙΑ #δικαιώματα #Μεσανατολικό
Keywords
Τυχαία Θέματα