Μαρουσάκης για κακοκαιρία «Daniel»: Πολλή προσοχή- Περιμένουμε μεγάλο όγκο νερού

09:10 5/9/2023 - Πηγή: Reporter

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Daniel» στη χώρα μας, ενώ το πιο ισχυρό κύμα εντοπίζεται από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια.

Στη σημερινή του πρόβλεψη, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μανουσάκης, σημείωσε ότι «κάπως πιο ήπια θα είναι τα φαινόμενα από το ύψος της Χαλκιδικής και βορειότερα, προς τη βορειοδυτική γενικότερα χώρα».

Σιγά-σιγά τα φαινόμενα θα επεκταθούν και προς την περιοχή της Πελοποννήσου, προς τα ανατολικά και νότια τμήματα, ενώ θα επηρεαστεί και η δυτική Κρήτη.

«Μεγάλη προσοχή, μιλάμε

για έναν μεγάλο όγκο νερού», προειδοποίησε ο μετεωρολόγος. Η θερμοκρασία έχει σημειώσει πτώση της τάξης των 6 με 8 βαθμών.

Στην Αττική, αργότερα θα βαρύνει ο καιρός, σημείωσε ο ίδιος, και τόνισε ότι περιμένουμε μεσημέρι και απόγευμα αρκετές βροχές και καταιγίδες. «Θέλει προσοχή και ο νομός Αττικής γιατί βλέπουμε ότι ο άνεμος στρέφεται σε ανατολικό-νοτιοανατολικό. Είναι ένας άνεμος αρκετά υετοφόρος για την περιοχή της Αττικής. Συνοδεύεται συνήθως με μεγάλα ύψη βροχής, άρα να είμαστε σε μία εγρήγορση, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 28 βαθμούς αργά το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και αύριο θα έχουμε τον ίδιο σχετικά καιρό ιδιαίτερα για περιοχές από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά: η Θεσσαλία, η Αττικο-Βοιωτία, η Εύβοια, οι Σποράδες, η Ανατολική και Νότια Πελοπόννησος. Σιγά σιγά αρχίζει και περιορίζεται στα δυτικά αυτό το κύμα κακοκαιρίας, μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να ταξιδεύει προς τις ακτές της Βόρειας Αφρικής και αναμένεται να σχηματίσει ακόμη και μεσογειακό κυκλώνα».

Από τις σημερινές πρωινές ώρες πάντως, «δοκιμάζονται» από την κακοκαιρία Daniel περιοχές των Σποράδων και της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει ήδη 12 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και καθαρισμό φρεατίων σε περιοχές του Βόλου, της Σκοπέλου και της Σκιάθου, ενώ χαρακτηριστική είναι η εικόνα από τον χάρτη με την κεραυνική δραστηριότητα λίγο πριν τις 6:20 το πρωί της Δευτέρας.

κακοκαιρίαDANIELΜαρουσάκηςΑΤΤΙΚΗ
Keywords
Αναζητήσεις
marousakis-gia-kakokairia-daniel-polli-prosochi--perimenoume-megalo-ogko-nerou.htm
Τυχαία Θέματα
Μαρουσάκης, Daniel, Πολλή - Περιμένουμε,marousakis, Daniel, polli - perimenoume