Μασκ: Θα πω ό,τι θέλω και ας μου κοστίσει χρήματα

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην οποία μίλησε για όλα έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ.

Ο Μασκ μίλησε στο CNBC μετά την ετήσια συνέλευση των μετόχων της Tesla στο Ώστιν του Τέξας την Τρίτη και αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων.

Ερωτηθείς μεταξύ άλλων για το πώς έχει διαχειριστεί μέχρι στιγμής την εξαγορά του Twitter

και τι περιμένει, είπε ότι η λειτουργία Community Notes του Twitter (σ.σ. που έχει στόχο να επισημαίνει τα παραπλανητικά tweets με τη βοήθεια των χρηστών) κόστισε στο Twitter 40 εκατομμύρια δολάρια, καθώς δύο μεγάλοι πελάτες μείωσαν τις δαπάνες αφού οι διαφημίσεις τους έλαβαν Community Notes που τους κατηγορούσαν για ψευδή διαφήμιση.

Υποστήριξε επίσης ότι όταν έκλεισε η εξαγορά, το Twitter είχε αρνητικές ετήσιες ταμειακές ροές 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην τράπεζα. «Η μεταφορά που χρησιμοποιούσα ήταν σαν να με τηλεμεταφέρουν σε ένα αεροπλάνο που βρίσκεται σε ταραχή κατευθυνόμενο προς το έδαφος με τους κινητήρες να φλέγονται και τα χειριστήρια να μην λειτουργούν…».

Υπερασπίστηκε επίσης τα δικά του tweets που επικρίθηκαν ευρέως, επιμένοντας ότι «θα πω αυτό που θέλω και αν η συνέπεια αυτού είναι να χάσω χρήματα, ας είναι».

Για τις προσωπικές του απόψεις και συνήθειες όσον αφορά τη δουλειά και την παραγωγικότητα είπε ότι παίρνει μόνο δύο ή τρεις ημέρες άδεια το χρόνο, εργάζεται επτά ημέρες την εβδομάδα και κοιμάται έξι ώρες τη νύχτα. Είπε επίσης ότι πιστεύει ότι είναι ηθικά λάθος για τους ανθρώπους που μπορούν να δουλέψουν μέσω υπολογιστή να εργάζονται από το σπίτι όταν οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες, όπως οι άνθρωποι που εργάζονται σε εργοστάσια, πρέπει ακόμα να εμφανιστούν αυτοπροσώπως.

Για την ικανότητα της Tesla να αντιμετωπίζει δύσκολους οικονομικούς κύκλους, είπε ότι οι επόμενοι 12 μήνες θα είναι δύσκολοι για την Tesla από μακροοικονομική άποψη, λόγω των αυξημένων επιτοκίων που πιέζουν τους προϋπολογισμούς των καταναλωτών.

Πιστεύει ότι η Fed θα είναι πολύ αργή στη μείωση επιτοκίων όταν η οικονομία επιβραδύνει, και αυτό θα βλάψει τη ζήτηση των καταναλωτών. «Μπορείτε να σκεφτείτε την αύξηση του επιτοκίου της Fed ως ένα πεντάλ φρένου για την οικονομία, ειλικρινά», είπε ο Μασκ. «Κάνει πολλά πράγματα πιο ακριβά. Έτσι, εάν η πληρωμή του αυτοκινήτου ή η υποθήκη του σπιτιού σας απορροφά περισσότερο από τον μηνιαίο προϋπολογισμό σας, τότε έχετε λιγότερα χρήματα για να αγοράσετε άλλα πράγματα», συμπλήρωσε.

Για το τι θα συνέβαινε στην παγκόσμια οικονομία εάν η Κίνα κάνει μια κίνηση για να ελέγξει την Ταϊβάν, σχολίασε: «Η κινεζική οικονομία και η υπόλοιπη παγκόσμια οικονομία είναι σαν σιαμαία. Θα ήταν σαν να προσπαθείς να χωρίσεις σιαμαία. Αυτή είναι η σοβαρότητα της κατάστασης. Και είναι πραγματικά χειρότερο για πολλές άλλες εταιρείες από ό,τι για την Tesla. Εννοώ, δεν είμαι σίγουρος πού θα πάρετε ένα iPhone, για παράδειγμα».

Για τη συμμετοχή του στις πρώτες μέρες του OpenAI και του ChatGPT, σχολίασε ότι υπάρχει μόνο επειδή ήθελε μια μη εμπορική εναλλακτική στην αυξανόμενη κυριαρχία της Google στην τεχνητή νοημοσύνη. Εξέφρασε την απογοήτευσή του που η εταιρεία έχει εγκαταλείψει τις μη κερδοσκοπικές ρίζες της. Και είπε ότι δεν είναι πλέον φίλος με τον συνιδρυτή της Google, Λάρι Πέιτζ. «Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ότι ο Λάρι με αποκάλεσε “σπισιστή” επειδή ήμουν υπέρ της ανθρώπινης συνείδησης αντί της μηχανικής συνείδησης».

Ο Μασκ αναφέρθηκε και στα πολιτικά, εκφράζοντας την άποψη ότι ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές του 2020 και ότι δεν τις έκλεψε, αλλά ότι πιστεύει ότι υπήρξε τουλάχιστον κάποια νοθεία. Είπε επίσης ότι ψήφισε υπέρ του Μπάιντεν, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι δεν ήταν ευχαριστημένος με την επιλογή του, λέγοντας «Μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε απλώς έναν κανονικό άνθρωπο ως πρόεδρο».

ΜασκΜπάιντενTwitterTesla
Keywords
Τυχαία Θέματα