Μάθιου Πέρι: Έβγαζε $20 εκατ. το χρόνο από τα Φιλαράκια

Ο Μάθιου Πέρι, ο αγαπητός ηθοποιός, που έγινε γνωστός από το ρόλο του Τσάντλερ Μπινγκ στην κωμική σειρά «Friends», απεβίωσε στις 28 Οκτωβρίου, σε ηλικία 54 ετών, αφήνοντας πίσω του μια λεγεώνα θαυμαστών και μια σημαντική περιουσία.

Σημαντικό μέρος της περιουσίας του ηθοποιού προήλθε από τον πιο εμβληματικό του ρόλο, εισόδημα το οποίο φέρεται να ανέρχεται σε $20 εκατομμύρια ετησίως. Η Warner Bros, η οποία κατέχει τα δικαιώματα διανομής της σειράς, δεν έχει επαληθεύσει

ή σχολιάσει κάτι όσον αφορά τις «υπολειμματικές» πληρωμές.

Τι θα συμβεί με τις πληρωμές που δεν έχουν καταβληθεί ακόμα

Όταν ένας ηθοποιός αποβιώσει, οι υπολειπόμενες πληρωμές θεωρούνται προσωπική περιουσία του. Επομένως, οι οφειλόμενες στον ηθοποιό πληρωμές, ανήκουν, πλέον, στους κληρονόμους του.

Με βάση τους νόμους της Καλιφόρνια, της περιοχής όπου διέμενε ο ηθοποιός, υπάρχουν τρεις πιθανές εκδοχές, όσον αφορά τους κληρονόμους του, είπε στο CNBC o Charlie Douglas, πιστοποιημένος οικονομικός σύμβουλος και πρόεδρος της HH Legacy Investments στην Ατλάντα.

Η ένωση Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists έχει συμβόλαια, στα οποία τα μέλη της μπορούν να αναφέρουν τους δικαιούχους για τις πληρωμές, μετά το θάνατό τους. Ο ηθοποιός θα μπορούσε να έχει ορίσει ως κληρονόμους ένα ή περισσότερα άτομα με τον ίδιο τρόπο που θα μπορούσε να επιλέξει τον κληρονόμο ενός λογαριασμού 401(k) ή άλλου είδους ατομικού λογαριασμού συνταξιοδότησης.

Μία άλλη επιλογή θα μπορούσε να είναι ένα ίδρυμα (trust) και όχι κάποιος ιδιώτης, είπε ο Douglas. Οι υπολειπόμενες πληρωμές θα μπορούσαν να καταλήξουν σε ένα trust που θα έκρινε, έχοντας συγκεκριμένα κριτήρια και οδηγίες, ποιος θα λάβει το ποσό. Σε αντίθεση με μια διαθήκη, που τίθεται σε δημόσιο αρχείο, τα trusts αποτελούν ιδιωτικά ιδρύματα, επομένως το ευρύ κοινό μπορεί να μη μάθει ποτέ ποιος θα είναι ο κληρονόμος του εισοδήματος του Πέρι από τη σειρά «Friends»

Ωστόσο, υπάρχει και μία τρίτη επιλογή, η οποία είναι να μην έχει κατονομαστεί κανένας δικαιούχος. Σε αυτή την περίπτωση, η απόφαση είναι θέμα της πολιτείας.

«Είναι αρκετά πιθανό, καθώς δεν είχε σύζυγο ή παιδιά, (ο Πέρι) να μην κατονόμασε κάποιον (ως δικαιούχο της περιουσίας του)» συμπλήρωσε ο Douglas.

Όλες οι πολιτείες έχουν ένα πλαίσιο που υπαγορεύει το πώς πρέπει να διανεμηθούν τα μετρητά και τα υπάρχοντα κάθε πολίτη μετά τον θάνατό του. Στις περισσότερες πολιτείες, η τυπική ιεραρχία για την κληρονομιά είναι: πρώτα ο/η σύζυγος, μετά τα παιδιά, τα εγγόνια, οι γονείς και, τέλος, τα αδέλφια, δήλωσε ο Douglas. Ο Perry δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν είχε παιδιά. Οι γονείς του είναι εν ζωή, χωρισμένοι πολλά χρόνια, ενώ ο ηθοποιός έχει πέντε ετεροθαλή αδέλφια. Με τη νομοθεσία της Καλιφόρνια, οι γονείς του είναι οι πιο πιθανοί αποδέκτες των δικαιωμάτων, καθώς και άλλων τμημάτων της περιουσίας του Πέρι, συμπεριλαμβανομένων των απομνημονευμάτων του 2022.

Σε αυτή την περίπτωση, οι γονείς του μπορούν να επιλέξουν «αποποίηση των δικαιωμάτων», κάτι που θα οδηγούσε στη λήψη των χρημάτων από τα αδέλφια του. «Δεν είναι ασυνήθιστο για τόσο πλούσιους γονείς να κάνουν αποποίηση», είπε ο Douglas. Πατριός του Πέρι είναι ο Κιθ Μόρισον, ένας βραβευμένος δημοσιογράφος με μακρόχρονη εμπειρία. Οπότε, είναι πιθανό η κληρονομιά να μοιραστεί με βάση όσα προβλέπει το δικαστικό σύστημα. Κάτι τέτοιο αποτελεί μία χρονοβόρα διαδικασία, ενώ θα οδηγήσει σε παραβίαση της ιδιωτικότητας, καθώς για celebrities όπως ο Πέρι, «το να μην έχουν ένα σχέδιο μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, να προκαλέσει την ανεπιθύμητη προσοχή των μέσων και να οδηγήσει σε οικογενειακές συγκρούσεις», πρόσθεσε.

Υπάρχει πιθανότητα τα χρήματα να πάνε σε φιλανθρωπικό σκοπό

Ο Πέρι μπορεί να επέλεξε να αφήσει την περιουσία του εκτός της οικογένειάς του. Είχε στενές, προσωπικές και επαγγελματικές, σχέσεις με διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα και υποστήριξε πολλούς φιλανθρωπικούς σκοπούς, επομένως «δε θα ήταν έκπληξη αν μέρος της περιουσίας του πήγαινε εκεί», είπε ο David Oh, επικεφαλής σύμβουλος σε θέματα φορολογίας και περιουσίας, της Arta Finance.

Ο ηθοποιός, που πάλεψε για χρόνια με τον εθισμό, διατηρούσε κέντρο απεξάρτησης στην έπαυλή του στο Μαλιμπού, ενώ εργαζόταν για τη δημιουργία ενός ιδρύματος σχετικού με θέματα εξάρτησης.

Στις 3 Νοεμβρίου, στο όνομα του ηθοποιού, ιδρύθηκε το Ίδρυμα Matthew Perry, υπό την αιγίδα του Εθνικού Φιλανθρωπικού Ταμείου.

«Όταν πεθάνω, ξέρω πως ο κόσμος θα μιλάει για το «Friends», «Friends», «Friends»», είχε πει ο Πέρι, σε συνέντευξή του το 2022. «Και χαίρομαι γι’ αυτό, χαίρομαι που έχω κάνει μια καλή δουλειά ως ηθοποιός…Όμως, όταν πεθάνω, όσον αφορά τα επιτεύγματά μου, θα προτιμούσα το «Friends» να είναι λίγο πιο κάτω στη λίστα από τα πράγματα που έκανα για να βοηθήσω άλλους ανθρώπους. Ξέρω πως δε θα γίνει, όμως θα ήταν όμορφο.».

ΜΑΘΙΟΥ ΠΕΡΙFriendsΦιλαράκια
Keywords
Αναζητήσεις
mathiou-peri-evgaze-20-ekat-to-chrono-apo-ta-filarakia.htm
Τυχαία Θέματα