Με μικτά πρόσημα κάνει «ποδαρικό» στην εβδομάδα η Wall Street

Με μικτά πρόσημα, ξεκινούν τη σημερινή (25/9) συνεδρίαση οι δείκτες της Wall Street, που διανύει την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, μέσα στον οποίο έχει σημειώσει ισχυρές απώλειες.

Αναλυτικά, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,16% στις 33,908.43 μονάδες, ο S&P 500 έχει οριακή άνοδο 0,06% στις 4,321 μονάδες και ο Nasdaq ανεβαίνει επίσης οριακά κατά 0,13% στις 13,228 μονάδες.

To επενδυτικό κοινό είναι σαφώς επηρεασμένο από τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών

και δη από της Fed, να διατηρήσουν τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο διάστημα από ότι υπολογιζόταν.

Παράλληλα ο επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, έβαλε στο «τραπέζι» και το ενδεχόμενο για μία ακόμα αύξηση πριν το 2024.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφτασε κοντά στο 4,5%, προσεγγίζοντας το 4,57% του 2007.

Να σημειωθεί ότι μέσα στο Σεπτέμβριο, ο S&P 500 έχει απώλειες άνω του 4%, και οδεύει προς το δεύτερο διαδοχικό μήνα απωλειών και τη χειρότερη μηνιαία απόδοση από το Δεκέμβριο.

Ο τεχνολογικός Nasdaq είχε επίσης ισχυρές απώλειες ύψους 6% το Σεπτέμβριο και οδεύει επίσης προς τη χειρότερη μηνιαία απόδοση από το Δεκέμβριο.

Τέλος ο Dow Jones έχει πιο μετριοπαθείες απώλειες ύψους 2% αυτό το μήνα.

«Για ακόμη μία φορά, οι κινήσεις στα επιτόκια αποδεικνύονται πολύ ισχυρές, ώστε να τις διαχειριστούν οι μετοχές» σχολιάζει στο CNBC ο Άνταμ Τουρνκουίστ, αναλυτής της LPL Financial.

«Η πρόσφατη έκρηξη εγείρει το ερώτημα για το πόσο υψηλές μπορεί να είναι οι αποδόσεις – ένα σημαντικό ερώτημα που θα μπορούσε να συνεχίσει να επιβαρύνει το κλίμα κινδύνου», πρόσθεσε.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Amazon, ανακοίνωσε πως πρόκειται να επενδύσει 4 δισ. δολάρια στην startup τεχνητής νοημοσύνης Anthropic και να αποκτήσει ένα μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία.

Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει την επιθετική στρατηγική της Amazon στο AI και την προσπάθειά της να ακολουθήσει το ρυθμό των αντιπάλων της όπως οι Microsoft και Google.

Από τις μετοχές του ταμπλό ξεχωρίζει η μετοχή της AstraZeneca με άνοδο 1,4%, χάρη στην αναβάθμιση της σύστασης σε «buy» από την Jefferies.

Να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη επέρχεται στον απόηχο των θετικών αποτελεσμάτων από την πιλοτική χρήση της νέας θεραπείας για τον καρκίνο του μαστού.

Αντίθετα, η μετοχή της Urban Oufitter, διολισθαίνει κατά 4% και της Foot Locker κατά 3%, λόγω του ότι η Jefferies υποβάθμισε σε «hold» τη σύσταση για τις δύο εταιρείες, λόγω των μειωμένων καταναλωτικών δαπανών.

Τέλος, η μετοχή της Dow ανεβαίνει κοντά στο 2%, εξαιτίας της απόφασης της JP Morgan να αναβαθμίσει τη σύσταση σε «overweight», λόγω των ανοδικών προοπτικών στις τιμές του πετρελαίου.

Wall StreetμετοχέςδείκτεςDow JonesNasdaq
Keywords
Αναζητήσεις
me-mikta-prosima-kanei-podariko-stin-evdomada-i-wall-street.htm
Τυχαία Θέματα