Μεικτά πρόσημα στη Wall Street- Απώλειες για την τεχνολογία

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η συνεδρίαση της Τετάρτης (13/3) στη Wall Street, μετά τα τελευταία ρεκόρ, καθώς η Nvidia παρέσυρε προς τα κάτω τον τεχνολογικό τομέα.

Ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,10% στις 39,043.39 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 υποχώρησε κατά 0,17% στις 5,166.30 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq Composite έχασε 0,54% στις 16,177.77 μονάδες.

Η Nvidia σημείωσε πτώση

1,07%. Οι μετοχές των Meta και Apple υποχώρησαν κατά 0,84% και 1,21% αντίστοιχα. Το VanEck Semiconductor ETF (SMH) διολίσθησε κατά 2%, κλείνοντας την τρίτη συνεδρίαση με απώλειες σε διάστημα τεσσάρων ετών.

Οι επενδυτές κατοχυρώνουν τα κέρδη τους στην τεχνολογία μετά τις υπεραποδόσεις της Τρίτης, με τον ενθουσιασμό για την τεχνητή νοημοσύνη και τα κέντρα δεδομένων να διατηρείται.

Η συνεδρίαση της Τετάρτης ακολούθησε μια κερδοφόρα συνεδρίαση, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να εκτινάσσονται πάνω από 1% την Τρίτη, μετά τα στοιχεία του Φεβρουαρίου για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία ήταν κοντά στις προσδοκίες. Ο πυρήνας του πληθωρισμού, ο οποίος αφαιρεί τα τρόφιμα και την ενέργεια από την κεντρική μέτρηση, αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον περασμένο μήνα.

Όπως τονίζουν αναλυτές, οι ενδείξεις για τον πληθωρισμό αποτελούν μία ανακούφιση, όμως υπάρχει ακόμα μία επιφύλαξη, καθώς αναμένονται ακόμα οι αποφάσεις της Fed. Η Wall Street παραμένει σε «εγρήγορση», παρακολουθώντας το πώς η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει με τη νομισματική πολιτική στην επόμενη συνεδρίασή της, που ξεκινά στις 19 Μαρτίου.

Οι επενδυτές θα λάβουν περισσότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό την Πέμπτη με τη μορφή του δείκτη τιμών παραγωγού για τον Φεβρουάριο.

Άνοδος για το πετρέλαιο

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου μετά τα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας, που έδειξαν πτώση στα αποθέματα.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παραδόσεως Απριλίου για το WTI κέρδισε 2,8%, κλείνοντας στα 79,72 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο Μαΐου για το Brent σημείωσε άνοδο 2,6% και έκλεισε στα 84,03 δολάρια το βαρέλι.

#nyse #Wall_Street #απώλειες #Πτώση #Nvidia
Keywords
Αναζητήσεις
meikta-prosima-sti-wall-street--apoleies-gia-tin-technologia.htm
Τυχαία Θέματα
Μεικτά, Wall Street- Απώλειες,meikta, Wall Street- apoleies