Μειώνεται (κλιμακωτά) ο «κόφτης» στις συντάξεις όσων συνταξιούχων εργάζονται

14:43 3/7/2023 - Πηγή: Reporter

Μία από τις εργασιακές αλλαγές που προκρίνει η κυβέρνηση της ΝΔ στη δεύτερη θητεία της είναι η μείωση της παρακράτησης στις συντάξεις όσων συνεχίζουν να εργάζονται.

Ο Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε κάποιες πρώτες σχετικές δηλώσεις, χωρίς, όμως, να μπει σε λεπτομέρειες.

Άλλωστε, οι λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες. Αυτό τόνισε και ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης,

στο briefing της Δευτέρας (3/7).

Από το υπουργείο Εργασίας προκύπτει, πάντως, ότι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης θα αφορά την κράτηση του 30% στους εργαζόμενους συνταξιούχους.

Με βάση όσα ισχύουν μέχρι σήμερα, ένας συνταξιούχος που εργάζεται χάνει το 30% της σύνταξης του, ανεξαρτήτως του ποσού που λαμβάνει. Η κυβέρνηση σκοπεύει να το αλλάξει αυτό.

Για όσους έχουν αποδοχές από ένα επίπεδο και κάτω η κράτηση του 30% θα αποκλιμακώνεται, δηλαδή θα πέφτει κάτω από το 30% (πιθανότατα στο 20% ή ακόμα και στο 10%).

Αυτό πιθανότατα θα γίνεται αναλογικά, αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί πόσες κλίμακες θα υπάρχουν ανάλογα με το πόσο χαμηλότερο είναι το εισόδημα από εργασία του συνταξιούχου.

Επίσης, δεν έχει ακόμα γίνει σαφές από ποιο ποσό και κάτω θα μειώνεται ο "κόφτης".

ΚόφτηςσυντάξειςεργαζόμενοιΑΛΛΑΓΕΣ
Keywords
Αναζητήσεις
meionetai-klimakota-o-koftis-stis-syntaxeis-oson-syntaxiouchon-ergazontai.htm
Τυχαία Θέματα