Μικτή εικόνα στην Ασία: «Φρένο» στο δολάριο από Κίνα, Ιαπωνία

Μικτά πρόσημα κατέγραψαν την Τρίτη (12/9) οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ασίας και της Ωκεανίας, με τις δηλώσεις αξιωματούχων των κεντρικών τραπεζών της Κίνας και της Ιαπωνίας να διακόπτουν την άνοδο του αμερικανικού δολαρίου, δίνοντας στους επενδυτές μια «ανάσα» πριν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Το γεν σημείωσε την καλύτερη συνεδρίαση έναντι του δολαρίου εδώ και δύο

μήνες, καθώς ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ) Kazuo Ueda είπε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ενδέχεται να έχουν αρκετές οικονομικές πληροφορίες μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου να καθορίσουν αν τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν.

Αντίστοιχα, το κινεζικό γουάν είχε την καλύτερη μέρα του σε διάστημα έξι μηνών αφού οι τοπικές αρχές υποσχέθηκαν να διορθώσουν τις μονόδρομες κινήσεις και το Reuters ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας είχε εντείνει τον έλεγχο των αγορών που λειτουργούν με δολάρια.

Παρ’ όλα αυτά, και τα δύο νομίσματα παραμένουν κοντά στα πιο αδύναμα επίπεδά τους για το σύνολο του έτους, με το γουάν να διαμορφώνεται στα 7,3016 ανά δολάριο και το γεν στα 146,68 ανά δολάριο. Τα ιαπωνικά κρατικά ομόλογα παρέμειναν υπό πίεση την Τρίτη, με τις αποδόσεις της 10ετούς JGB να αυξάνονται κατά 1 μονάδα βάσης σε νέο υψηλό, στο 0,71%.

Στις συναλλαγές της Τρίτης, ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας κέρδισε 0,12%. Ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,97% στις 32.790 μονάδες, κοντά στο υψηλό ημέρας και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,20% στις 7.206,90 μονάδες.

Αντίθετα, στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει πτώση 0,20% στις 3.136,46 μονάδες, ο Shenzhen Component χάνει οριακά 0,01% στις 10.383,19 μονάδες, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng καταγράφει απώλειες 0,35% στις 18.035 μονάδες και στη Νότια Κορέα ο KOSPI έκλεισε στο -0,79% και τις 2.536,58 μονάδες, κοντά στο χαμηλό ημέρας.

Οι επενδυτές στην Κίνα άντλησαν παρηγοριά από την είδηση ότι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ιδιωτικών ακινήτων της χώρας Country Garden κέρδισε την έγκριση από τους πιστωτές του, ώστε να παρατείνει τις αποπληρωμές έξι onshore ομολόγων κατά τρία χρόνια. Η μετοχή της Country Garden «σκαρφάλωσε» 8,7%. Παράλληλα, η είδηση οδήγησε τον δείκτη ακίνητης περιουσίας Hang Seng Mainland Properties του Χονγκ Κονγκ έως και 1,5% υψηλότερα, αντιστρέφοντας μια προηγούμενη πτώση άνω του 2%.

ασιατικές αγορέςCOUNTRY GARDENΓΕΝγουάνΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Keywords
Αναζητήσεις
mikti-eikona-stin-asia-freno-sto-dolario-apo-kina-iaponia.htm
Τυχαία Θέματα
Μικτή, Ασία, Φρένο, Κίνα Ιαπωνία,mikti, asia, freno, kina iaponia