Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Η πρόοδος είναι αποτέλεσμα συνεκτικής οικονομικής πολιτικής

«Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί είναι αποτέλεσμα μιας συνεκτικής οικονομικής πολιτικής μιας ολόκληρης τετραετίας», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που έχει στη Θεσσαλονίκη με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και εκπροσώπους φορέων.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι βρίσκεται στην πόλη με διπλή ιδιότητα, αυτή του πρωθυπουργού, αλλά και του βουλευτή στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται

ότι ο πρωθυπουργός ξεκίνησε από νωρίς το πρωί συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της βόρειας Ελλάδας, καθώς και με αρμόδιους για τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στη Μακεδονία, ενόψει της ομιλίας του στα εγκαίνια της 87ης ΔΕΘ, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός, που συνοδεύεται από κυβερνητικό κλιμάκιο, έφτασε στις 09:55 στο Διοικητήριο. όπου τον υποδέχθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης και η πρώτη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη ήταν με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Α' και Β' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Όπως μεταδίδουν τοπικά site της συμπρωτεύουσας ο πρωθυπουργός το επόμενο διάστημα ενδεχομένως και από την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, θα ανακοινώσει την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του Μέτρο στην Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας μετά τη σύσκεψη στο ΥΜΑΘ είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει πότε θα κοπεί το πρώτο εισιτήριο.

Συζητήθηκε ακόμα, το θέμα της αναβάθμισης του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ και της πρόσληψης προσωπικού στον οργανισμό σε πρώτη φάση μέσω μετακίνησης οδηγών και σε δεύτερο χρόνο μέσω προγραμματικών συμβάσεων.

Ο βουλευτής κ. Σιμόπουλος, είπε ότι συζητήθηκε το θέμα της μετακίνησης αστυνομικών της Τροχαίας στην διεύθυνση Θεσσαλονίκης για την ρύθμιση της κυκλοφορίας στην πόλη.

Για το θέμα των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, που επίσης συζητήθηκε, ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος διαβεβαίωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ότι το Παιδιατρικό θα αρχίσει άμεσα και το ογκολογικό χρειάζεται χρόνο.

Να σημειωθεί τέλος ότι το οικονομικό επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, εργάζεται σκληρά προκειμένου να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα λεπτομέρειες για το οικονομικό πακέτο της ΔΕΘ, που πάντως αναμένεται να είναι συγκρατημένο.

ΜητσοτακηςΘεσσαλονίκηΔΕΘΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα