Μητσοτάκης: Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα απαιτεί επείγουσα δράση

Παρέμβαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην 3η Σύνοδο για τη Δημοκρατία, που διεξάγεται στη Νότια Κορέα πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η φετινή Σύνοδος για τη Δημοκρατία δεν θα μπορούσε να είναι πιο σημαντική, δεδομένου ότι το 2024 σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη, σχεδόν 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε 60 ή περισσότερες χώρες θα προσέλθουν στις κάλπες», τόνισε ο πρωθυπουργός

Αναλυτικά η παρέμβαση του πρωθυπουργού:

"Συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι, είναι τιμή που μου δίνεται η ευκαιρία να απευθυνθώ

σήμερα σε εσάς, στο πλαίσιο της 3ης Συνόδου για τη Δημοκρατία. Χαίρομαι ιδιαίτερα που αυτή η Σύνοδος διοργανώνεται από τη Δημοκρατία της Κορέας, μια χώρα που αποτελεί πρότυπο προόδου και ευημερίας για την ευρύτερη περιοχή, υποστηρίζει τις οικουμενικές μας αξίες, προάγει την ειρήνη και τη σταθερότητα και υπερασπίζεται τη δημοκρατία.

Η φετινή Σύνοδος για τη Δημοκρατία δεν θα μπορούσε να είναι πιο σημαντική, δεδομένου ότι το 2024 σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη, σχεδόν 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε 60 ή περισσότερες χώρες θα προσέλθουν στις κάλπες. Η δημοκρατία είναι πιο διαδεδομένη από ποτέ, και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι. Ταυτόχρονα, αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις. Προκλήσεις που σημαίνουν ότι όσοι από εμάς συνεχίζουμε να πιστεύουμε στη δημοκρατία ως πολιτικό σύστημα που αντιπροσωπεύει την καλύτερη από όλες τις εναλλακτικές, πρέπει να επικεντρωθούμε, πιστεύω, σε τρεις κρίσιμες προτεραιότητες.

Καταρχάς, ενότητα ενάντια στην επιθετικότητα. Πιστεύω βαθιά ότι οι δημοκρατίες έχουν καθήκον να ενώνουν και να συνασπίζουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην επιθετική συμπεριφορά κρατών, κάθε συμπεριφορά που παραβιάζει το Διεθνές και Ανθρωπιστικό Δίκαιο. Ο επιθετικός πόλεμος, όπως ακούσαμε από τον Πρόεδρο Zelenskyy, εναντίον της Ουκρανίας, ήταν ένα τέτοιο παράδειγμα ενότητας όσον αφορά στην αντίδρασή μας.

#Μητσοτακης #Ισραήλ #Γάζα
Keywords
Αναζητήσεις
mitsotakis-i-anthropistiki-katastasi-sti-gaza-apaitei-epeigousa-drasi.htm
Τυχαία Θέματα