Μητσοτάκης: Οι πρώτοι ωφελούμενοι της επιστολικής ψήφου είναι τα ΑμεΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ημερίδα της Εθνικής Συνοσμπονδίας Ατόμων με Αναπηρία με τίτλο: «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία: Εθνική Στρατηγική 2024-2030», τόνισε ότι «υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας είναι τα άτομα με αναπηρία να κατακτήσουν τη θέση που δικαιούνται στη ζωή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος της κυβέρνησης είναι μια οριζόντια στρατηγική για την αντιμετώπιση των ανθρώπων με αναπηρία.

«Με δεδομένο αυτό, τον συντονισμό όλων των δράσεων θα τον έχει η προεδρία της κυβέρνησης με επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας», επεσήμανε.

Σχετικά με τις

πρωτοβουλίες που έχουν ήδη ληφθεί για τα άτομα με αναπηρία ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε πως η κυβέρνηση πέτυχε την κωδικοποίηση της σχετικής νομοθεσίας και τη διαμόρφωση οριζόντιας στρατηγικής για τα δικαιώματα ΑμεΑ.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στον θεσμό του προσωπικού βοηθού, είπε ότι «στόχος είναι να εφαρμοστεί καθολικά ως το 2025 βελτιώνοντας την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών και ανακουφίζοντας τις οικογένειές τους. Γίνονται όμως και διαρκείς προσπάθειες για επαγγελματική αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία και για την προσβασιμότητα παντού. Η πολιτική μας στα ζητήματα ατόμων με αναπηρία δεν μπορεί να εξαντλείται στην πολιτική επιδομάτων. Μιλάμε για μια πολιτική που απλώνεται σε πολλά πεδία από τους τομείς της εργασίας μέχρι την οικονομία. Η κυβέρνηση κινείται με βάση την αρχή της συμπεριληπτικότητας».

Τέλος, ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στο επόμενο νομοσχέδιο παράλληλα με την επιστολική ψήφο.

«Οι πρώτοι ωφελούμενοι από την επιστολική ψήφο θα είναι τα ΑμεΑ.

Θα μπορείτε να ψηφίζετε από το σπίτι σας χωρίς ταλαιπωρία. Επιπλέον μαζί με την επιστολική ψήφο θα νομοθετηθεί διάταξη για μετάδοση προεκλογικών συζητήσεων και μηνυμάτων στη νοηματική» ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης και κατέληξε.

#Μητσοτακης #Κυβέρνηση #ΑμεΑ #Εθνική_Συνομοσπονδία_Ατόμων_με_Αναπηρία #ΕΘΝΙΚΗ_ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ_20242030 #υπουργός_Επικρατείας
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, ΑμεΑ,mitsotakis, amea