Μητσοτάκης: Προσεγγίσεις, αλλά όχι ψευδαισθήσεις στις σχέσεις με την Τουρκία

Στην τελετή παραλαβής των τριών νέων ανθυποβρυχιακών ελικόπτερων τύπου Romeo MH-60R Seahawk από το Πολεμικό Ναυτικό στο Μαραθώνα βρέθηκε την Τετάρτη (20/3) ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία.

Παρά τις συναντήσεις... οικοδόμησης εμπιστοσύνης, Τούρκοι αξιωματούχοι, αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος Ερντογάν συνεχίζουν να κάνουν εμπρηστικές δηλώσεις. Πιο πρόσφατη η αναφορά του κ. Ερντογάν στην Κύπρο

που είπε ότι "αν είχαμε πιέσει λίγο παραπάνω θα την είχαμε πάρει ολόκληρη".

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός σχολίασε πως «παρά την ηρεμία που επικρατεί τώρα στο Αιγαίο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι εξ ανατολών γείτονες επιταχύνουν το δικό τους εξοπλιστικό τους πρόγραμμα. Επιβάλλονται συνεπώς οι προσεγγίσεις όμως σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις και όλοι οφείλουμε να είμαστε προσηνείς αλλά ποτέ αφελείς μένοντας προσηλωμένοι στην πυξίδα που δείχνει το διεθνές δίκαιο την ειρήνη και τη συνεργασία».

Όσο για τα νέα ελικόπτερα ο πρωθυπουργός είπε ότι «ενισχύουν την αξία τους σε καιρούς που δυστυχώς εντείνεται η γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή».

«Η Ελλάδα ακόμα πιο δυνατή» έγραψε νωρίτερα σε ανάρτησή του για την παραλαβή των ελικοπτέρων ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

#ελικόπτερα #ΕΛΛΑΔΑ #ΥΠΕΘΑ #πρωθυπουργός #ΤΟΥΡΚΙΑ #Μητσοτακης #Ερντογάν
Keywords
Αναζητήσεις
mitsotakis-prosengiseis-alla-ochi-psevdaisthiseis-stis-scheseis-me-tin-tourkia.htm
Τυχαία Θέματα