Μητσοτάκης στο Bloomberg: Πετυχαίνουμε χωρίς πρόβλημα τους δημοσιονομικούς στόχους

Στην πορεία της ελληνικής οικονομίας στάθηκε σε συνέντευξή του στο Bloomberg το πρωί της Παρασκευής (1/12) ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ενόψει και της αξιολόγησης από την Fitch, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η Ελλάδα έχει ήδη ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα και διατηρεί υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

«Η ελληνική οικονομία είναι ανθεκτική, το

ΑΕΠ αυξάνει με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή της ευρωζώνης», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Η χώρα πήρε επενδυτική βαθμίδα, κάτι σημαντικό για το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους. Θεωρώ ότι θα διατηρήσουμε αυτή την ανάπτυξη και τα επόμενα χρόνια».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η χώρα έχει δημοσιονομική σταθερότητα και «θα πιάσουμε τους στόχους χωρίς πρόβλημα».

Σε ερώτηση για τον τουρισμό ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι παρά την ύφεση ο κόσμος ταξιδεύει και συνεχίζει να προτιμά την Ελλάδα. Ερωτηθείς αν λόγω κλιματικής αλλαγής ο κόσμος δεν θα προτιμά χώρες όπως η Ελλάδα απάντησε ότι δεν πιστεύει ότι θα γίνει αυτό. Σημείωσε δε ότι δεδομένης της κατάστασης η χώρα θα πετύχει επέκταση της τουριστικής σεζόν και υπό αυτή την έννοια θα επωφεληθεί.

«Κάποιοι θα επιλέγουν να μην έρχονται στη χώρα Ιούλιο – Αύγουστο, όχι γιατί είναι υψηλές οι θερμοκρασίες, αλλά επειδή υπάρχει πολυκοσμία», υποστήριξε. Έτσι, ανεβαίνουν άλλοι μήνες, όπως ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος, που φέτος κατέγραψε ρεκόρ.

Για το μεταναστευτικό δήλωσε ότι θα πρέπει να είμαστε αυστηροί στο θέμα της αντιμετώπισης των διακινητών και να προσφέρουμε νόμιμους τρόπους για όσους θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη. Εμεις έχουμε ανάγκη για ανθρώπους στη γεωργία, επεσήμανε.

Γλυπτά και Σούνακ

Όπως είναι φυσικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτήθηκε και για την πρόσφατη επίσκεψή του στη Βρετανία και το... επεισόδιο με τον Ρίσι Σούνακ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλησε να ρίξει τους τόνους λέγοντας πως «θέλω να αφήσω πίσω μου το ατυχές περιστατικό αλλά χρειάζονται δύο για το τανγκό ».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «στο πνεύμα των μακροχρόνια καλών σχέσεων που έχουν οι δύο χώρες και τις οποίες θέλω να διατηρήσω, δεν έχω πολλά να προσθέσω σε αυτό το θέμα. Ούτε θέλω να εμπλακώ στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της Μεγάλης Βρετανίας. Είπαμε ό,τι είχαμε να πούμε σχετικά με αυτό το θέμα και δεν θέλω να σχολιάσω περισσότερο γι’ αυτό».

#Poll - Εσείς συμφωνείτε με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα με συμφωνία δανεισμού από το Βρετανικό Μουσείο;

Πείτε μας τη γνώμη σας ΕΔΩ#Μητσοτακης #Bloomberg #ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ #ΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα