Μόσχα: Έκλεισε λόγω ουκρανικών επιθέσεων με drones ο εναέριος χώρος

Τα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια της Μόσχας ανέστειλαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη (22/8) όλες τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, λόγω ουκρανικών επιθέσεων με drones.

«Ο εναέριος χώρος έκλεισε πάνω από το Βνούκοβα, το Σερεμέτιαβα και το Νταμαντιένταβα», δήλωσε στο πρακτορείο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.

«Δεν προσγειώνονται πτήσεις και οι αναχωρήσεις θα καθυστερήσουν», συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σαμπιάνιν ανέφερε εν συνεχεία πως καταρρίφθηκαν τουλάχιστον δυο drones

στον δυτικό εναέριο χώρο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τον Σαμπιάνιν, το πρώτο καταρρίφθηκε στην πόλη Κρασναγκόρσκ, 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κρεμλίνου και το δεύτερο στην κοινότητα Τσάστι, 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το κέντρο της Μόσχας.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως σημειώθηκε σειρά επιθέσεων με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας στα βάθη της Ρωσία χθες Δευτέρα, καθώς και σήμερα, μεταξύ άλλων στην περιοχή της Μόσχας.

Συγκεκριμένα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως καταρρίφθηκαν άλλα δύο ουκρανικά UAVs στην περιοχή Μπριάνσκ, όχι μακριά από τα ρωσοουκρανικά σύνορα.

«Απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να διαπράξει τρομοκρατικές ενέργειες μέσω εναέριων οχημάτων χωρίς πιλότους απετράπη», ανέφερε το Υπουργείο μέσω Telegram.

Δεν έγινε λόγος για θύματα ή υλικές ζημιές.

ΜόσχαDRONEΟυκρανίαεναέριος χώρος
Keywords
Αναζητήσεις
moscha-ekleise-logo-oukranikon-epitheseon-me-drones-o-enaerios-choros.htm
Τυχαία Θέματα