Μόσχα: Το ISIS δημοσίευσε βίντεο-σοκ από τη στιγμή της επίθεσης

Ένα σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης σε αίθουσα συναυλιών στα περίχωρα της Μόσχας δημοσίευσε το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό.

Το βίντεο έχει διάρκεια 90 δευτερόλεπτα, αλλά «κατέβηκε» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγο αργότερα, καθώς οι εικόνες ήταν ιδιαίτερα σκληρές.

Παρόλα αυτά, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν μονταρισμένα πλάνα του, χωρίς τις φρικιαστικές σκηνές.

Στο βίντεο, που περιγράφεται ως «αποκλειστικές σκηνές της αιματηρής επίθεσης εναντίον χριστιανών χθες στο Krasnogorsk στη Μόσχα», καταγράφονται μέλη του ISIS

να πυροβολούν ανθρώπους μέσα στο εμπορικό κέντρο.

Ο άνδρας που τραβάει το βίντεο λέει δύο φορές: «Φέρτε το όπλο. Σκοτώστε τους, μη δείξετε έλεος».

Ένας άλλος άνδρας που κρατά ένα κιτρινόμαυρο όπλο τρέχει στην αίθουσα και αρχίζει να πυροβολεί προς όλες τις κατευθύνσεις. Το όπλο φαίνεται να ταιριάζει με τις εικόνες που δημοσίευσαν οι ρωσικές Αρχές από τις συνέπειες της επίθεσης.

{https://twitter.com/CensoredMen/status/1771664463730454528?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1771664463730454528%7Ctwgr%5E3b9b6e39de1e9d46d67c6ac38eaa37afd5a8ae7a%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.skai.gr%2Fnews%2Fworld%2Fmakeleio-sti-mosxa-sokaristiko-vinteo-apo-tin-aimatiri-epithesi-ston-synayliko-xoro-dimosi}

Ο ένοπλος που κινηματογραφεί τη φρικιαστική επίθεση ακούγεται να λέει: «Οι άπιστοι θα νικηθούν, αν θέλει ο Αλλάχ. Ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Οι άπιστοι θα ηττηθούν. Βγήκαμε έξω για χάρη του Αλλάχ».

Αργότερα φαίνονται οι τέσσερις βαριά οπλισμένοι άνδρες να απομακρύνονται αργά από την είσοδο της κύριας αίθουσας. Φαίνεται ότι είναι οι ίδιοι που έβγαλαν selfie μπροστά από τη σημαία της τρομοκρατικής ομάδας στον απόηχο της επίθεσης.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 133 νεκρούς, ενώ έχουν γίνει 11 συλλήψεις στη Μόσχα και 4 στα σύνορα με την Ουκρανία.

#Μόσχα #ISIS #μακελειό #επίθεση #Ρωσία #Ουκρανία
Keywords
Αναζητήσεις
moscha-to-isis-dimosiefse-vinteo-sok-apo-ti-stigmi-tis-epithesis.htm
Τυχαία Θέματα