Τα οφέλη που φέρνει για τους πολίτες ο «ατομικός κουμπαράς»

10:58 24/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, επισημαίνει ότι το  Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), που λογίζεται ως «ατομικός κουμπαράς», φέρνει σημαντικά οφέλη για τους πολίτες, καθώς πέρα από την κουλτούρα αποταμίευσης για τους νέους, σε βάθος χρόνου θα σωρεύσει τεράστια κεφάλαια, θα γίνει με διαφορά ο μεγαλύτερος εγχώριος θεσμικός επενδυτής και θα συμβάλει στην αύξηση των εγχώριων επενδύσεων.

Με το ΤΕΚΑ να μπαίνει

στον τρίτο χρόνο λειτουργείας του, ο Π. Τσακλόγλου δήλωσε ότι η ενημερωτική εκστρατεία του υπουργείου, «επιδιώκει να φέρει στο προσκήνιο τα οφέλη του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στους νέους, που είναι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, όπως επίσης και σε εργαζόμενους που έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν προαιρετικά στο νέο Ταμείο»

Ανέφερε ότι με κεντρικό μήνυμα «Επένδυσε σήμερα στο δικό σου αύριο», το Ταμείο αναδεικνύει την αξία της αποταμίευσης ως βασικού μέσου για την οικονομική ασφάλεια στο μέλλον.

Παράλληλα, τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πως μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση της επενδυτικής λειτουργείας του ΤΕΚΑ, το οποίο σε βάθος χρόνου θα διαθέτει κεφάλαια που θα οδηγηθούν σε επενδύσεις στην Ελλάδα, οι οποίες με τη σειρά τους θα δώσουν ώθηση στην οικονομία της χώρας.

«Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Ταμείου, μέσα στους επόμενους λίγους μήνες, θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση της επενδυτικής του λειτουργίας, έχοντας στο μεταξύ προετοιμαστεί κατάλληλα σε όρους ανθρώπινου δυναμικού, επαγγελματιών διαχειριστών, μηχανογραφικών συστημάτων, συστημάτων διαχείρισης κινδύνων, κυβερνοασφάλειας, εποπτείας κλπ.

Σημαντικό τμήμα των αποθεματικών του ΤΕΚΑ θα κατευθυνθεί σε επενδύσεις στην Ελλάδα, οι οποίες θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία, θα αυξήσουν την παραγωγικότητα, θα δημιουργήσουν περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας και θα προάγουν το βιοτικό επίπεδο και την ευημερία των πολιτών».

Keywords
Αναζητήσεις
ta-ofeli-pou-fernei-gia-tous-polites-o-atomikos-koubaras.htm
Τυχαία Θέματα